Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İzmit Belediyesi doğrudan teminle 50 milyon TL harcadı!”

AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “İzmit Belediyesi doğrudan teminle 50 milyon TL harcadı! Listede bu kez Hürriyet’in yeğenleri de var” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili

İzmit Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumu 2. Birleşimi bugün gerçekleştiriliyor. 1 Ocak 31 Aralık 2021 Faaliyet Raporu üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş konuştu. İzmit Belediyesi’nin kasadından ihalesiz doğrudan teminle bir yılda 50 milyon TL harcandı: İzmit Belediyesi 2021 yılı Denetim Komisyonu Raporu açıklandı. Bir önceki denetimde tepkilere neden olan doğrudan teminle ihalesiz iş verme alışkanlığının geçen yıl iki katına çıktığı, toplam miktarın bu kez 50 milyon TL’ye ulaştığı, doğrudan teminle iş alanların arasına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerinin de girdiği tespit edildi.

TEPKİLERDEN ÇEKİNMİYOR

İzmit Belediyesi’nde Muharrem Tutuş, Fikret Hocaoğlu (AK Parti), Engin Duymaz (MHP), Çetin Sarıca ve Tuncay Aşkın’dan (CHP) oluşan Denetim Komisyonu raporunu tamamladı. 14 Ocak’ta başlayan ve 31 Mart’ta sona eren denetim sırasında bir önceki denetimde tartışma konusu olan doğrudan teminle iş verme eğiliminin geçen yıl daha da arttığı, ihale yapamadığı için projelerine başlayamadığını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, yaklaşık 50 milyon TL’lik bütçeyi bir yılda bu şekilde ihalesiz doğrudan teminle adrese teslim dağıttığı tespit edildi.

SINIRLAR KATLANARAK AŞILDI

Denetim Raporuyla ilgili meclis sonrası bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Muharem Tutuş, şunları söyledi: “Doğrudan teminlerde, müdürlüklerin yüzde 10 olan sınırı, yüzde 100’lere ulaşmış. Başka bir deyişle birçok müdürlük tüm bütçesini doğrudan teminle, adrese teslim iş vererek bitirmiş. Bu evrakların çoğu bizden gizlenmek istendi. Önümüze CHP’den belirli isimlerin aldığı işler getirildi. Ancak banka dökümlerini isteyip, binlerce satır arasında yaptığımız detaylı incelemede çok ilginç bilgilere ulaştık. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın kardeşine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ihalesiz işler verilmiş”.

KENDİ AKRABALARI DA VAR

“Milletvekiliyken Meclis Kürsüsü’nde yandaşa, akrabaya iş yok diye bağıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım, göreve geldikten sonra kendi yeğenlerine de şirket kurdurup iş vermiş. Hatta yeğenlerine şirketler dışında, ihalesiz direkt makbuzla ödemeler yapılmış. Bu ödemeler, denetim komisyonundan saklanmış, doğrudan temin listesine eklenmemiş ve komisyonun titiz çalışmaları neticesinde saptanmıştır. Doğrudan teminle iş alanlar arasında, Fatma Hanım lehine sürekli basın açıklaması yaparak, gündem değiştirmeye çalışan isimlerin bulunması da dikkat çekicidir. Adeta Fatma Hanım adına konuşan, kendisini savunan herkese belediyeden ödeme yapılmıştır”.

DENETİMDEN SAKLANMAK İSTENDİ

“Bunlar arasında mevcut CHP’li bir meclis üyesine 2020’de olduğu gibi 2021’de de doğrudan teminle ihalesiz direkt 400 bin TL ödenmiş. Ayrıca bu meclis üyesinin eşine de başka bir vilayette başka bir firma kurdurulup, buraya da iş verilip, ödeme yapılmış. CHP’li eski İzmit ilçe başkanı, Fatma Hanımın aileleriyle birlikte yakın çalışma arkadaşları, meclis üyesi adayları, Halk Tv, CHP eski gençlik kolları başkanı, CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Yöneticisi -ki, kendisine bir yılda 500 bin TL ödenmiştir-, müzisyen Hüsnü Şenlendirici’nin menajeri ve daha pek çok hısım, dost, akraba ve partiliye belediyenin kasasından doğrudan teminle ödeme yapıldığı tespit edilmiştir”.

izmit