Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kim bu Muharrem Tutuş

İzmit Belediyesi’nde bir evrak kabul belgesinde işçi Muharrem Tutuş’un yerine imza atıldığını AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş açıkladı. Tutuş, “Ben hayatımda hiç belediyede çalışmadım. İhale komisyonunda yapılan hizmet alım kabul belgelerinde vs.’de İzmit Belediyesi’nde Muharrem Tutuş diye imza var” dedi.

İzmit Belediyesi’nde bir evrak
Nazim Ozgun Erbulan 1

Geçtiğimiz Salı günü yapılan İzmit Belediye meclisinde AK Partili Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e denetim raporuyla ilgili açıklama yapması için iki gün süre vermişti. Tutuş, “Aynı yıl, aynı ay, aynı dönem, aynı araçlar olmasına rağmen hatta fazla para ödenen, daha düşük kapasiteli araç olmasına rağmen bir firmaya 1 lira ödenirken diğer firmaya 10 lira ödendiğini iki gün müsaade ediyorum. iki günde belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklayın. Böyle bulgularımız var. Biz size fırsat vermek istiyoruz. Buyrun kamuoyuna açıklayın. Milleti ikna edebilirseniz ne ala. Açıklamadığınız takdirde öncelikle CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na daha sonra tüm basın mensuplarına açıklayacağız. 2 saat nasıl kiralanmış, ayrı ayrı açıklama yapacağız” dedi.

“UMARIM İHALELERİ SEN VERMİŞSİN DEMEZLER”

Aradan üç gün geçmesine rağmen belediye konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, yönetimi ve İzmit Belediyesi meclis üyeleri bugün il binasında toplanarak açıklama yaptı. Tutuş, bir belgede kendi adı bulunduğu imzasının kendisine ait olmadığını belirterek, “Bu işler yapılmış, bitmiş. Ben hayatımda hiç belediyede çalışmadım. İhale komisyonunda yapılan hizmet alım kabul belgelerinde vs.’de İzmit Belediyesi’nde Muharrem Tutuş diye imza var. Umarım bu imzalardan sonra bu ihaleleri firmalara sen vermişsin demezler” dedi.

“BELEDİYEDE MUHARREM TUTUŞ DİYE BİRİ YOK”

Tutuş, suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “İzmit Belediyesi’nde bir müdürlük tarafından hizmet alımı kabul belgesi. Bir firma ihaleyi almış, kazanmış. Bu hizmetin alındığı gösteren kabul belgesi. Olmayan bir Muharrem Tutuş, belediyede çalışmayan işçi. Olmayan malın kabulü. Belediyede Muharrem Tutuş diye biri yok. Diğer imzalar da kişiler de aynı imza. Bu imzalar kimin bilmiyorum. Bununla alakalı ayrı bir dava açacağız.” İfadelerini kullandı.