Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’ne basın yayın birimi eleştirisi

İzmit Belediyesi Basın Yayın

İzmit Belediyesi Basın Yayın Birimine son bir yılda bilinen 10 personelin alındığını ve sadece bu şekilde bile çalışan sayısının iki katını geçtiğini belirten Mustafa Soydabaş, şunları söyledi: “Gebze’den Kartepe’ye başka hiçbir ilçe belediyesinde bu kadar basın-yayın çalışanı yok. İzmit Belediyesi hizmet yarışını bıraktı, reklam yarışı başlattı. Bu kadar çalışanla 2-3 belediyenin işi yapılır. Ama sayı bu kadar çok olunca her gün haber bülteni hazırlayacağım diye ortaya komik durumlar çıkıyor. İzmit’te 6 dönümlük yere domates-biber ekiliyor, bütün Türkiye’yi besleyecekmiş gibi haber servis ediliyor. Budanan ağaçların dalından her yıl 12 milyon TL tasarruf yapılacak diye haber bülteni gazetelere gönderiliyor. Çalışan fazla ve reklama meraklı bir başkan olunca ortaya böyle gülünç durumlar çıkıyor”.

BASINDA İZMİT YERİNE BASINDA HÜRRİYET YAZIYOR

“CHP’den Hikmet Erenkaya ile siyasi görüşlerimiz farklıdır. Ama deneyimlerine kulak vermek gerekir. Geçtiğimiz günlerde kendi partisinden olmasına rağmen Fatma Hanım’a çok ciddi bir uyarı yaptı. Bunu dost uyarısı olarak alması gerekirdi. Belediye sosyal medyadan yönetilmez dedi. İzmit Belediyesi’nde bu kadar çok basın-yayın çalışanı var ama İzmit yerine hepsi Fatma Hanım’ı tanıtmak için çalışıyor. Belediyenin kurumsal sayfalarından yapılan paylaşımlarda bile “Basında İzmit” yerine “Basında Hürriyet” yazılıyor. İzmit’i tanıtmak için AK Parti döneminde Kapanca Sokak, Tarih Koridoru, Kültür Tepesi yapıldı. Gölkay Park, Cephanelik Mesire Alanı vardı. İzmit’in sembolü saat kulesi ve Atatürk Heykeli var. İzmit’i tanıtmak için bunlar öne çıkarılması gerekirken hepsi çürümeye terk edildi. Bunların yerine her gün Fatma Hanım’ın gülen fotoğrafları servis ediliyor. Hatta gülüşü kapanmasın diye yasak olduğu halde maske çıkarılıp böyle poz veriliyor. Fatma Hanım elbette gülsün isteriz. Ama o gülerken, İzmit ağlıyorsa işini hakkıyla yapmıyor demektir. Milletimiz bunun hesabını sorar. Kocaeli’nin tamamına Fatma Hanım’ın mesajları bile belediye bütçesinden atılıyor. Reklama-Tanıtıma ne kadar para harcandığı açıklanmalı”.

İZMİT BELEDİYESİ’NDE CUMHURBAŞKANINA İFTİRA ODASI VAR MI?

Soydabaş, Basın-Yayın Bölümüyle ilgili farklı bir iddiayı da gündeme getirdi: “Tabi bu birimle ilgili çok ciddi iddilar da var. CHP Genel Merkezinin, sosyal medyada Cumhurbaşkanımız ve AK Parti aleyhine çalışan, sosyal medyayı yalan ve iftiralarla manipüle eden, sahte hesaplarla algı yaratan özel bir ekibi ortaya çıktı. İzmit Belediyesinde özel bir odanın böyle bir ekibe ayrıldığı, sahte hesapları kontrol eden bu ekibe belediyeye kayıtlı özel hatlar alındığı iddia ediliyor. Bu ekibin aynı zamanda Fatma Hanım’ın lehine sosyal medyada destek ve algı operasyonları yaptığı belirtiliyor. Böyle bir durum var mı? İzmit Belediyesinde sosyal medya odası kuruldu mu? Buraya İzmit halkının parası aktarılıyor mu bilmek istiyoruz? İzmit’te ot biçecek adam bulamayıp, dışarıdan kiralama yoluna gidilirken basın-yayın birimine neden sürekli personel alınıyor açıklanması gerekir”.