Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Meclisi’nde araştırma komisyonu tartışması!

İzmit Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP grubu belediyenin 2021 denetleme raporuyla ilgili inceleme ve araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. Bunun üzerine tartışmalar yaşandı

İzmit Belediye Meclisi'nde AK

İzmit Belediye Meclisi Mayıs Ayı Oturumu bugün gerçekleştiriliyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İsveç’te olması sebebiyle toplantıya katılmazken, meclise başkanvekili Çetin Sarıca başkanlık yapıyor.
AK Parti ve MHP grubu adına Muharrem Tutuş ve Engin Duymaz’ın verdiği önergede; “İzmit Belediyesi’nin 2021 denetim raporuyla ilgili ciddi bulgular vardır. Kamuoyu oluşturan gündemlerle ilgili 5 meclis üyesinden oluşan inceleme komisyonu kurulması ve bu komisyona üye seçimini arz ederiz.” denildi.

“SUÇ DUYURUSU”

Önerge ile ilgili konuşan Meclis Başkanvekili Çetin Sarıca: “Denetleme komisyonu görevini yaptı evraklar incelendi bunula ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Gerekli incelemeler yapıldı. Bununla ilgili farklı iddianız varsa kanunlara başvurabilirsiniz. “ ifadelerini kullandı.

“NEDEN KAÇIYORSUNUZ?”

Sarıca’ya cevap veren AKP başkanvekili Muharrem Tutuş ise: “Suç duyuruş meclis başkanının görevidir. Sonrasında biz suç duyurusunda bulunabiliriz. Biz yasaya dayanarak araştırma ve inceleme komisyonu için önerge verdik. Hangi konudan kaçıyorsunuz? savcılığa suç duyurusunda bulunmak denetim komisyonunu görevi değil. Bu şeffaf tavrınız tam da İzmit Belediyesi’ne yakışıyor. Millet ne dediğinizi anlıyor.“ şeklinde konuştu.