Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Meclisi’nde kriz!

İzmit Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumuna AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri katılmadı…

İzmit Belediye Meclisi Mart

SEBO min 245İzmit Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumu, krizle başlıyor. AKP ve MHP grubu salona girmedi. CHP grubu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, salondaki yerlerini aldı. AKP’liler ve MHP’liler konuyla ilgili açıklama yaptı.

ODA KÜÇÜK GELDİ

Yaşanan krizin nedenini AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş açıkladı. Soydabaş, İzmit Belediyesi’nin AKP’ye ayırdığı grup odasının küçük olduğunu ifade etti. AKP’liler ve MHP’liler meclise girmeyerek belediyeyi terk etti. 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş toplantı odasında yaptığı açıklamaya MHP’li meclis üyeleri de destek verdi. Soydabaş yaptığı açıklamada, “Alınan kararlara genellikle evet dedik. Grubumuza ayrılan odanın öncesi var. Bundan önceki 10 yılda CHP grubu bu odayı grup toplantısı olarak kullanmış. AKP iktidarda olmasına rağmen. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca CHP’ye bu odadan başka bir oda tahsis edilmiş anahtarı da meclis üyelerine verilmiş. Böyle bir tutuma gelmiş olmalarını protesto amacıyla katılmama kararı aldık. 5393 sayılı belediye kanunu 22. Maddesinde belediye meclisinde salt çoğunluğunun yarısı olması gerekiyor diyor. 20 kişiyle toplanır diyor ve karar verir diyor.

PROTESTO ETTİLER

Biz protesto ediyoruz.  Biz kaybetmiş olmamıza rağmen meclis çoğunluğu olarak biziz. 10 sene burayı kullanmış onlar. Hiç sıkıntı olmamış. İnşallah burayı bize tekrar açmış olurlar. Ona göre biz de tavrımızı belirlemiş oluruz. Onların da bizim de İzmit’e yararlı olacak her şeye olumlu yaklaşma durumumuz var” dedi.  Soydabaş toplantı odasında yaptığı açıklamada bize 12 sandalye vermişler. Biz 20’nin üzerindeyiz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2020 03 03 at 15.18.13 1

WhatsApp Image 2020 03 03 at 15.18.13

WhatsApp Image 2020 03 03 at 15.22.03 1

WhatsApp Image 2020 03 03 at 15.22.03