Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te provokasyon hazırlığı var!

Kocaeli’de yer alan kimi yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel seçim sürecini değerlendirdi. Büyükakın, İzmit’te bir provokasyon hazırlığı olduğunu söyledi.

Kocaeli’de yer alan kimi

ugurKocaeli’de yer alan kimi yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel seçim sürecini değerlendirdi. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İzmit’te bizim 90 bin oyumuz var. CHP’nin 70 bin civarında oyu var. MHP’nin yine 12 bin civarında oyu var. Şimdi mesela İYİ Parti’nin 30 bin oyunun en kötü ihtimalle 5 binini mevcut aday alsa, 25 bin artı CHP oyu 95 bin eder. Bu seçimi zaten 100 bini aşan alır. Tam olarak 91 bin Ak Parti’nin oyu var. 12 bin MHP’nin oyu var, 3 bin 500 de BBP’nin oyu var. Dolayısıyla minimum 3 bin, maksimum 10 bin oy farkla seçimi bizim alacağımızı düşünüyorum. Yeniden Refah Partisi de 12 bin civarı oy alıyor. Giderse ağırlıklı kısmın Ak Parti’ye gideceği açık. Aynı şey Saadet için de geçerli ama oraya analize girmeye gerek yok. 3 bin ile 10 bin oy arasında bir farkla seçim alacağımızı düşünüyorum.

BİRİ ÇIKAR HANIMEFENDİYE KÜFÜR EDERSE

Ben sahada kimseleri ziyaret ettiğimde ardımdan muhaliflerin de geldiğini görüyorum. Doğru tarafa gittiğimi, doğru ziyaretler yaptığımı anlıyorum. Benim İzmit’le ilgili tek endişem kamuoyunu bir anda çok manipüle edecek sansasyonel bir şey olabilir diye düşünüyorum. Daha önce olmuştu, afiş olayında olmuştu, gazete olmuştu. Bu sefer buna çok özen gösteriyor arkadaşlarımız. Bugün mesela bir led ekran olayı oldu. Led ekran konduğunda bizim arkadaşlarımız ne yapalım dediler, bir tane de yanına siz koyun dedim. İzmit’te bir provokasyon hazırlığı var diye duyuyoruz. Bir saldırı ihtimali de var. Biri çıkar hanımefendiye küfür ederse… Bu çalışıldı diye de kulağıma geldi. Bu sebeple provokasyona karşı dikkat ediyoruz. Köklü bir değişiklik, provokasyon olmadığı sürece İzmit’te seçimi alırız.”