Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kanko: Sağlıkçılar da vatandaş da mağdur!

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve hükümetin sağlık politikaları ile sağlık sektöründe yaşanan çeşitli sorunlar üzerine TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, sağlık emekçilerinin, hekimlerin ve vatandaşların sağlık alanında yaşadığı sıkıntılarla ilgili hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

663 sayılı Kanun Hükmünde

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişimin ne kadar zorlaştığını ve bir milyona yakın sağlık çalışanının atanmayı beklediğini de vurguladı.

Vatandaşların karşılaştığı sıkıntıların başında gelen yoğun bakım yataklarının yetersizliği ve sağlık sektöründe atanmayı bekleyen binlerce kişinin yaşadığı mağduriyet gibi konuları içeren eleştirilerde bulunan Kanko, hükümetin sağlık alanında birçok sorunu çözemediğini, ne vatandaşların nede sağlıkçıların yaşadığı bu sorunlara yeterli çözüm üretmediğini vurguladı.

SAĞLIKÇILAR ATANMAYI BEKLİYOR!

Meclisteki ihtisas komisyonlarına gelen kanun taslaklarında, hükümetin demokratik meşruiyeti zedeleyen bir işleyiş sergilediğini, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tarafların görüşlerini yeterince dikkate almadığının altını çizen Kanko, “Öncelikli olarak sağlıkçılarımızın yoğun çalışma koşullarının düzenlenmesi adına eksik kadrolara gerekli atamalar yapılmalı, özlük hakları bir an önce iyileştirilmelidir. Daha güçlü bir sağlık sistemi için 39 branşta 1 milyona yakın sağlık çalışanı aylardır, yıllardır atanmayı bekliyor. İş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların bir an önce yapılması şart. Bunlar arasında; Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyenleri, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diyaliz teknikerleri, Sağlık Yönetimi Mezunları, Orta Öğretim Tıbbi Sekreterleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” dedi.