Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, milyonlarca araç sahibinin TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ve Ulusal Taşıt Tanıma Cihazı (UTTC) üzerinden fahiş fiyatlarla soyulduğunu belirtti. AK Parti hükümetinin yanlış maliye politikalarının faturasının her geçen gün vatandaşın cebine yansıdığını vurgulayan Kanko, bu adaletsiz düzenin son bulması gerektiğini ifade etti
TÜVTÜRK araç muayene ücreti 2 bin 600 TL’ye yükselirken, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen vatandaşlardan 110 TL komisyon alınıyor. Araç sahiplerine zorunlu tutulan Ulusal Taşıt Tanıma Cihazı (UTTC) için ise tam 2 bin 800 TL talep ediliyor. Oysa bu cihazın maliyeti yalnızca 5-10 TL arasında!
“BU AÇIKÇA BİR SOYGUNDUR”
“Bu, açıkça organize bir soygundur!” diyen Kanko, vatandaşın zorunlu hizmetler karşısında fahiş ücretlere mahkûm edildiğini, bu süreçten yandaş şirketlerin büyük kazanç sağladığını ifade etti. “AKP hükümeti halkı adeta haraca bağlıyor! Vatandaşın cebinden haksız kazanç sağlayan bu düzenin hesabını sormak ve halkın haklarını korumak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”