Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kanko’dan Adapazarı Ekspresi soruları!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli’nin ulaşımı için önemli olan, Adapazarı-Haydarpaşa tren hattının tamamının açılarak, uzun zamandır çalışma nedeniyle kapalı olan duraklarının faaliyete geçirilmesi adına Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile TCDD Genel Müdür Ufuk Yalçın’a çağrıda bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof.

Adapazarı-Haydarpaşa arasındaki tren hattının Adapazarı-Gebze olarak kısaltılmasıyla ilgili yetkililer tarafından cevaplanması gereken sorular ile hatta yaşanan sefer sayısındaki düşüşleri, Ulaştırma Bakanlığına yazılı soru önergesi şeklinde yönelteceğini belirten Kanko, TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren nedeniyle uzun süre devre dışı kalan ve YHT hattının tamamlanmasıyla tekrar devreye alınan Adapazarı-Haydarpaşa hattının kısaltılarak Adapazarı-Gebze duraklarına düşürülmesiyle ve hatta yaşanan sorunlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kanko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “2012 yılına kadar Adapazarı-İzmit-Gebze-Haydarpaşa arasında hizmet veren Adapazarı tren hattı kapatılmadan önce, günde 24 sefer ile 31 istasyon üzerinden bu güzergahı kullanan vatandaşlarımıza hizmet vermekteydi.

Yüksek Hızlı Tren hattının devreye girmesiyle tekrardan açılan Adapazarı-Haydarpaşa seferleri günlük gidiş-geliş olarak 24’ten 10’a düşürülerek ayrı bir mağduriyet yarattığı gibi, eskiden Adapazarı-Haydarpaşa arasında hizmet veren tren güzergâhının kısaltılarak sadece Adapazarı-Gebze arası hizmet vermesi, 2011 yılında yıllık 5 milyon 128 bin yolcu taşıyan hattın bugünkü verilerle göre ortalama yüzde 40 kapasite artırması gerekirken vagon sayısının 7’den 4’e indirilmesi, Türkiye’nin en büyük 10. İli olan Kocaeli’nin artan nüfusuna göre hizmet vermemesi, Kentin ulaşımına olumsuz yansımakta bu hattı kullanan vatandaşlarımızı ise mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ EN İYİ HİZMETİ HAK EDİYOR!

Kanko, “Adapazarı-Haydarpaşa tren hattının duraklarıyla birlikte açılarak yeterli sefer sayısına ulaşması, hem kentin trafiğinin rahatlaması açısından önemli olacağı gibi, İzmit merkez başta olmak üzere hava kirliliği ve gürültü kirliliğine de olumlu yansıyacaktır. Bu hattaki çalışmaların tamamlanarak, hayata geçirilmesi uzun süredir ödenek yetersizliği bahane edilerek, firmaların hakkedişlerini aksatan TCDD’nin önceliği olmalıdır.

Ödenek sıkıntısı nedeniyle İzmit Körfez Mahallesinde 6 ayda bitirilmesi gereken 42 Evler Tren İstasyonu inşaatının 4 yıldan fazla sürmesi, istasyonu kullanacak olan vatandaşlarımız için tam bir işkenceye dönüşmüş durumda.

Ülke ekonomisine vergi ve katma değer olarak büyük katkılar sağlayan Kocaeli halkının daha iyi hizmet alması ve bu hattı kullanan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına; Ulaştırma Bakanlığı’nın ve TCDD’nin Adapazarı-Haydarpaşa tren hattındaki aksaklıklar ve çözüm bekleyen noktalarla ilgili gerekli adımları bir an önce atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.