Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe kimi destekleyecek?

CHP’de il kongresi için kulisler devam ediyor. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Kartepe ilçe başkanı Tevfik Mayda seçim sürecini ve hangi adayı destekleyeceklerin anlattı.

CHP’de il kongresi için

UgYur ENCY min 174Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda, seçim süreciyle ilgili konuştu. Kartepe’de çekişmeli bir yarış olmadığını ifade eden Mayda bu sebeple özgür iradeleri ile hareket edebilecek bir il delege yapısının ortaya çıktığını söyledi. Kartepe’nin herhangi bir il başkan adayına sözü olmayan, kimseyle anlaşma içinde bulunmayan nadir ilçe örgütlerinden biri olduğunu belirten Mayda şöyle konuştu: “Kartepe tam anlamıyla bağımsız bir yapıda duruyor. Hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yok. Delege arkadaşlarımın tamamı kendi hür iradelerine sahip. Seçim öncesi bir araya gelip hangi adayı destekleyeceğimizi konuşacağız.

DOĞRU YÖNETİMİ OLUŞTURDUK

Kocaeli’de görev alan CHP’li ilçe başkanları içerisinde en rahat isim olduğumu düşünüyorum. Hiçbir talep ve kaygımız yok. Bizim tek derdimiz CHP’nin Kocaeli’de oyunu yükseltmesi ve yerel iktidar olması. Kartepe seçimleri öncesinde de ekip arkadaşlarımızla bunu konuşmuş ve kaç adaylı olursa olsun ‘oy getirir’ diyerek yönetime şişirme isimler yazacağımızı kararlaştırmıştık. Bu durum da bizim Kartepe’yi yönetebilecek doğru bir yönetim oluşturmamızı sağladı. Kimseye göbekten bağlı olmamayı, kimseye söz vermemeyi sağladı. Bugün 2-3 il başkan adayının adı geçiyor. Kartepe’nin hiçbiri ile CHP’liliği dışında bağı yoktur. Biz kimsenin adamı değiliz. CHP’nin büyümesi için mücadele edeceğiz.

HÜR İRADESİ İLE KULLANACAKLAR

Partimizde bir yükseliş trendi var. İnanıyorum ki Kocaeli’deki delegelerimiz en iyi ismin il başkanı olmasını sağlayacaktır. Kent genelinde bir uyum sağlamak gerekiyor. Keskin taraflaşmalar bu uyumu engeller. Kim il başkanı olursa olsun bütün partililerimizin başkanı olacaktır. Biz, Kartepe il delegelerimize asla şu ya da bu adaya oy verin demeyeceğiz. Herkesin hür iradesi var, gidip oyunu kullanacak.”