Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe teleferiğini bu fotoğrafla hatırlattı

Pazar günü Kartepe’de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kartepe’lilere “Ne dersiniz? Yapalım mı buraya teleferik?” sorusuna İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den cevap geldi.

Pazar günü Kartepe'de çeşitli

2019 Mahalli İdareler seçimine 2-3 ay kala, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve şu anki Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımı ile gerçekleşen Derbent Dağ Yolu- Poligon Alanı’ndaki Kartepe Teleferiği temel atma törenini hatırlatan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, ” Kartepe’linin 50 yıllık hayali olan Teleferik’in Büyükşehir Belediye Başkan’ımızca dile getirilmesini İlçemiz adına değerli buluyoruz ve destekliyoruz” dedi.

“HALİHAZIRDA BİR TEMEL ATILDI”

Daha 2 sene önce yapılmış Mevcut temelin etrafını ot sardığını ve kullanılan materyalin artık çürümeye başladığını ifade eden Tamyüksel, “Elimizde halihazırda atılmış bir temel olduğunu ve proje için yapılmış zemin etüdlerine milletin cebinden ciddi rakamların harcandığını düşünürsek.. Dillendirilen yeni projenin nerede yapılmasının planlandığını, ve kamu malı olan mevcut temelin kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyoruz.

OTELE ÇIKMASIN

Büyükakın tarafından dillendirilen teleferik sözünün, bugüne kadar Kartepe’ye ve Kartepe’lilere ciddi bir maliyeti olduğunu hatırlatan Tamyüksel, bu sefer de eski maceraları yaşamamayı umud ettiklerini belirterek “Şu anda Kartepemizde vatandaşın öncelikli beklentisi Sağlık yatırımları, diğer İlçeler ile konforlu ve ucuz ulaşım için yeni toplu taşıma ağlarının kurulması, çarpık kentleşmenin son bulması olmasına rağmen.. Kartepe’mizin imkanlarından maksimum faydalanabilmek adına yapılacak her türlü çalışmayada destek olacağız. Lakin bu teleferiğin mevcut otele çıkmaması taraftarıyız. İnsanlarımızın faydalanabileceği, daha uygun fiyatlar ve imkanların sunulacağı yeni tesislerin kurulması ve hem vatandaşlarımızın Kartepe’nin olanaklarından kolayca faydalanabilmesinin hem de bölgenin gelişiminin önünün açılması için faydalı olacaktır.” dedi.

BÜYÜKAKIN’LA HAYATA GEÇER

Arslanbey diye başlayan ve devamında Derbent’e geçen projenin Büyükakın’ın topa girmesi ile artık hayat bulacağına inandıklarını da belirten Tamyüksel, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum; Kartepemizde ciddi anlamda bir yerel yönetim boşluğu yaşanmaktadır. İlçemiz; uzun zamandır ihaleler, usulsuzlükler ve söylemek istemediğim olumsuzluklarla gündemdedir.Lakin Kartepeli artık icraat beklemektedir. İlçemizin önemli ulaşım, sağlık ve bunlarla birlikte ilçe belediyesinden doğru düzgün hizmet alamamak gibi önemli sorunları vardır. Sizden ricamız Kartepemizle yakından ilgilenmeniz ve Kartepelinin ihtiyaçları noktasında destek olmanızdır.” dedi.