Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de… Önce muhtarlarla buluştu

CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün CHP Kocaeli İl Örgütü’nün organizasyonuyla Kocaeli’ye geldi. Kemal Kılıçdaroğlu sabah kahvaltılı organizasyonla Darıca’nın kanaat önderlerini ve bölgedeki muhtarları ağırladı.

CHP) Genel Başkanı Kemal

Ugur ENC minCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün CHP Kocaeli İl Örgütü’nün organizasyonuyla kentimize geldi. Darıca’da, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın sahibi olduğu Hegsagone Otel’de konaklayan Kemal Kılıçdaroğlu sabah kahvaltılı organizasyonla Darıca’nın kanaat önderlerini ağırladı. Kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcilerini ağırlayan Kılıçdaroğlu’nun programına TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, İyi Parti Kocaeli İl Bşakanı Şanbaz Yıldız, CHP eski genel başkan yardımcısı Hurşit Güneş, PM üyeleri, milletvekilleri, CHP Kocaeli il ve ilçe örgütü yöneticileri, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, muhtarlar, Darıca’nın kanaat önderleri ve çok sayıda partili katıldı.

KOCAELİ BİR SANAYİ KENTİ

Program saat 10.00’da başladı. Programın açılış konuşmasını CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaptı. Yıldızlı salondakileri selamladıktan sonra kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu çıktı. Kılıçdaroğlu yaklaşık bir saat süren konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli’nde yaşıyorsunuz. Türkiye açısından burası çok önemli ve değerli. Sanayi açısından Kocaeli bir anlamda Türkiye’nin birincisi. Dar bir bölge alan olarak ama sanayi olarak yoğunluklu bir bölge. Sanayi olunca pek çok ülkeden daha doğrusu pek çok ilden göç almış.

MUHTARLARIN NEDEN KANUNU YOK

Önce muhtarlarla başlayalım. Demokrasimizin temel taşı muhtarlar. Muhtarlar neden demokrasinin temel taşıdır? Milletvekilleri değil de, bakanlar değil de neden muhtarlar? Nedeni şu arkadaşlar bu topraklarda yapılan ilk seçim Kastamonu’nun taş köprü ilçesinde yapılan muhtarlık seçimidir. Ama ne yazık ki aradan geçen zaman içinde muhtarlara özen gösterilmemiştir. 82 değişik kanunda 354 maddede muhtar adı geçer. Bunu ne siz bilirsiniz ne de ben bilirim. Muhtarlar için özel bağımsız bir kanun var mı? yok. Niye yok? Seçimle geldiniz, daha kalabalıksınız. Her mahallede, her köyde varsınız. Seçimle gelen herkesin var da sizin neden yok? Neden bunu talep etmiyorsunuz. Bu sizin en doğal hakkınız.

NEDEN BİRLEŞİK PUSULANIZ YOK?

Siz de birleşik oy pusulası yok. Neden yok? Milletvekillerinin var da sizin neden yok? Sizin de olması lazım. Kabine giren kişi bakacak, kimi istiyorsa adını onun altına yazacak. Nu talebin de sizden gelmesi lazım. Güzel seçildiniz. Sizin mahalle ile ilgili bir konu görüşülecek. Sizi belediye meclisine davet ediyorlar mı? Etmiyorlar. Sizin görüşünüzü almıyorlar. Sizinle ilgili karar alıyorlar. Mahallenizle ilgili karar alıyorlar. Sizin haberiniz bile yok. Muhtarın kendi mahallesi ile ilgili kesinlikle söz hakkı olmalı.

MUHTARLARA YARDIMCI PERSONEL

Her muhtara bir tane yardımcı personel vereceğiz dedim. Diyelim siz seçilmediniz, yeni seçilen muhtara eski uygulamaları o yardımcı hafıza olarak aktaracak. Kıyamet koptu. Vay efendim muhtarlara da özel kalem müdürü verilir mi? Niye verilmesin? Herkesin var da muhtarın niye yok arkadaşlar? O da seçildi. Üstelik muhtarın geldiği seçim milletvekillerinden daha adil. Siz bir parti adıyla değil, kendi adınızla, kendi güveninizle seçiliyorsunuz. Bizim pek çok yerde belediye başkanlarımız muhtarlara yardımcı personel verirler. Bu geçici olarak sürdürülebilir. Ama aslolan kalıcı olarak tarafsız birinin olmasıdır. Belediye başkanı yardımcı personel verdiğinde muhtar onu eleştiremeyebilir. Eleştirmesi gerekir. Biz bunun için bütün çalışmaları yapıyoruz.

BÜTÇE MESELESİ

Muhtarların bütçesi var mı? Yok. Niye yok bütçeniz? Seçimle gelen herkesin bütçesi var. Ama muhtarların bütçesi yok. Niye yok? Fakir bir ailenin evladı üniversiteyi kazandı. Kayıt yaptıracak yol parası yok. En kolay kime ulaşır? Muhtara ulaşır. Peki muhtarın bir bütçesi var mı? Yok. Hiç kimse unutmasın, 27.5 yılımı devlete verdim. Bu süre içerisinde ağırlıklı olarak Maliye Bakanlığı’nda çalıştım. Bakmayın son 5 yıl Sosyal Sigortalar Kurumu’nda görev yaptım. Mahallenizde emlak vergisi toplanıyor. Bunun yüzde 1’i muhtarlara gitse ne olur? Tamamı belediyeye gidiyor. Bize oy verirsiniz vermezsiniz farklı bir şey ama ben bunların hepsini gerçekleştireceğim. Görev ypaan herkesin bu görevi bütün imkanlarıyla yapması lazım.