Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kızılay’ın deposu ne oldu?

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur İzmit’te yer alan Kızılay’ın depolarının özel bir firmaya kiralandığını söyledi, depoların durumunu sordu.

İYİ Parti Kocaeli İl

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur il binasında basın toplantısı düzenledi. Deprem felaketi ve kentimizdeki hazırlıklardan bahseden Acur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli’nin bir şansı var. Bu afeti daha önce yaşamış, deprem bilincine sahip yurttaşlar. Ancak kentin büyük bir bölümü de deprem olduğunda henüz doğmuş ya da doğmamış genç nüfustan oluşuyor. Onlar deprem nedir bilmiyor. Ayda yılda bir yapılan göstermelik tatbikatlarla değil, her bir yurttaşımıza bütün detayları ile bu faciayı ve olası tehlikelerinden korunmayı anlatarak her an kapımıza gelebilecek olan kötü günlerden kurtulabiliriz.

TELSİZ HATLARI NE DURUMDA

Bugün deprem gerçeğini konuşmak için bir araya geldik. O sebeple yetkililerin şu birkaç sorumuza da cevap vermelerini umuyoruz. Afet döneminde kullanılmak üzere Kartepe’ye yerleştirilen telsiz direği ile TRT binası içerisindeki Kızılay’a ait olan röle istasyonuna ne oldu? Çenedağ’ı mevkiinde konuşlandırılan afet telsiz kabinine ne oldu? Bu iki istasyon tüm Kocaelimizin tümünü kapsama alanı içerisine alacaktır. Ford firmasından hibe alınan ve deprem için donatılan üç araç ne durumdadır? İzmit merkezde kızılay binamızın depo olarak kullanılan bodrum katı özel bir firmaya kiraya verilmiş. Olası bir afet durumunda Kızılay’ın bu tarz depo alanı var mıdır?

BÜYÜKŞEHİR VE İZMİT’E TEŞEKKÜR

Deprem bölgesinde gördüğümüz sorunlardan birisi de yolların durumuydu. Alternatif yol güzergahları oluşturulmuş mudur? İlimizde kaç tane toplanma alanı vardır? Sorulacak elbette ki yüzlerce soru vardır. Ancak lafın özü şu ki; olası bir depreme karşı Kocaeli olarak ne derece hazırlıklıyız? Bu konuda yetkililerimizden vatandaşlarımızı tatmin edecek cevaplar beklemekteyiz. Son olarak depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi olmak üzere Kocaeli’deki bütün belediyelerin ekiplerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, odalarımıza, dişinden tırnağından artırıp ilk günden itibaren tırlarla bölgeye yardımları ulaştırmaya çalışan kent halkına teşekkürü bir borç biliyorum.”