Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli DSP Kılıçdaroğlu’nu vekil adayı bile yapmamış..!

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem DSP’den Kocaeli milletvekili adaylık başvurusu yaptığını biliyor musunuz? Kemal bey o dönem DSP tarafından aday listesine alınmadı. İşte detaylar….

CHP 37. Olağan Kurultayı'nda

Uğur ENÇ minCumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı’nda yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu öyle herkesin bildiği gibi doğma büyüme CHP’li değil. Partisine sonradan üye oldu. Pek çok kimse bilmez, bir zamanlar CHP hali hazırda varlığını sürdürürken Kemal bey Demokratik Sol Parti (DSP) üyesiydi. Hatta DSP’den milletvekili aday adaylığı için de başvuru da bulundu. Üstelik Kocaeli’den… Yıl 1999. 18 Nisan’da hem genel hem de yerel seçimler gerçekleştirildi. Bu seçimler öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu eski SSK Genel Müdürü sıfatıyla Kocaeli’den milletvekilliğine aday oldu. Kemal Kılıçdaroğlu başvurusunu DSP Genel Merkezi’ne yaptı.

DÖNEMİN GAZETELERİ ‘ŞANSI VAR’ DİYORDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili olarak dönemin gazetelerinde, “Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu DSP Genel Merkezi’ne yaptığı öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun bir başka ilden milletvekili adayı gösterilme ihtimalinin fazla olduğu görüşü hakim. İlimizde de yakından tanınan Kılıçdaroğlu DSP’den milletvekili seçilme şansı yüksek isimler arasında bulunuyor” ifadeleriyle duyuruldu. 1999 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ağabeyi de siyaset sahnesine çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu DSP’den aday olurken ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu CHP’den belediye meclis üyesi listesine girebilmek için ter döktü.

AĞABEY KARDEŞ FARKLI PARTİLERDEN

Ağabey-kardeş Kılıçdaroğlu’ların farklı iki partiden siyasete “merhaba” demek istemesi de o dönemki gazetelerde sıkça tartışılan konular arasındaydı. Dönemin Kocaeli Gazetesi’nde ilgili haber şöyle duyuruldu: “18 Nisan’da yapılacak yerel ve genel seçimler iki kardeş arasında ilginç bir mücadeleye sahne olacak. Halen Derince Belediye Meclis Üyesi olan Ali Kamer Kılıçdaroğlu, CHP’den tekrar belediye meclis üyeliğine aday olurken kardeşi SSK eski Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ise DSP’den Kocaeli milletvekilliğine aday adayı oldu. Ağabey Ali Kamer Kılıçdaroğlu iki kardeş olarak fikirlerinin aynı olduğunu, her ikisinin de partilerinin başarısı için ter dökeceğini belirtti.

SIK SIK AĞABEYİNE DANIŞIYOR

Ali Kamer Kılıçdaroğlu, her kesime laik ve eşit hizmet götürülmesini isteyen Derincelilerin CHP’yi tercih etmesi gerektiğini söyleyerek, ‘İktidara gelmemiz halinde her türlü hizmeti ayağınıza getirmeyi taahhüt ediyorum’ dedi.” Kemal Kılıçdaroğlu DSP’den milletvekili seçilemedi ama ilerleyen yıllarda CHP’de aktif oldu. Milletvekili seçilen Kılıçdaroğlu siyaset basamaklarını hızla tırmandı ve genel başkan oldu. Uzun süredir CHP Genel Başkanı olarak görev yapan Kemal Kılıçdaroğlu ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu ile yakın ilişki içinde. Milletvekili aday listesi belirlenirken Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli listesi için ağabeyine danıştığı biliniyor.