Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber-Baş: Kocaeli’den vekil çıkarmak istiyoruz

Kocaeli Haber-Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş bugün Kocaeli’ye gelerek basın mensuplarına önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nin TİP için önemine vurgu yapan Baş, ilimizden vekil çıkarmak istediklerini söyledi

Kocaeli Haber-Türkiye İşçi Partisi

Ugur ENC minKocaeli Haber-Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TİP Kocaeli Örgütü’nün düzenlediği etkinlik kapsamında bugün Otel Altınnal’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Baş toplantıda önemli konulara değinirken, Kocaeli’nin Türkiye İşçi Partisi için oldukça önemli olduğunu ve Kocaeli’den vekil çıkarmak istediklerini dile getirdi. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:”40 gün kadar TİP olarak seçim çalışmaları kapsamında 4 milletvekili ile Türkiye’de gitmediğimiz il, ilçe kalmaması için memleketi dört bir yandan geziyor ve memleketi takip ediyoruz. Ağır yıkımlardan geçen bu işin artık sonuna geliyoruz.

TİP BUNU BAŞARABİLİR

TİP adına biçilen rolümüzden bir tanesi Türkiye’nin siyaset alanından ittiği insanları geri kazandırmayı hedefliyoruz fakat mevcut muhalefet bu niteliği taşımadığı için iktidardaki siyasi güç dışarda duruyor. TİP bunu başarabilir çünkü biz sokaktan geliyoruz, en temel dileğimiz direnişimiz muhalefetin etkinliğini ve gücünü AKPden kurtarmak için bunu zorunlu bir ihtiyaç gördük. İkincisi Türkiye AKP’den kurtulacak fakat bunun sonucunda 20 yıllık yıkım ve yeniden inşaat süreci başlayacak. Örneğin 15 Temmuz vakası yaşadık, 30 sene önce söylediğimiz örgütlenmenin devleti ele geçirme çabaları gerçekleşti. Aradan beş yıl geçti ve biz bu zihniyetin yeniden canlanmaması için TİP olarak önemli bir rol üstendik.

İTTİFAKLARI REDDEDİYORUZ

Türkiye’nin geleceği açısından AKP’den kurtuluş mücadelesini tam anlamıyla kurtarmak ve yeniden kurmak için bugün Türkiye’de dışarı itilmek istenen insanları tekrar geri kazandırmak en büyük rolümüz. Özetle ifade edecek olursam genel merkezde ittifakları red ediyoruz, gerçek ittifakı halkala konuşup iletişim halinde olarak kazanacağımıza inanıyoruz. Elimizden geldiğince yerel halkala buluşacağız. Kocaeli bizim için önemli, TİP olarak genç bir partiyken bir yandan da eskiye dayanan bir geçmişimiz var, Şinasi Yelmen gibi bu işi sırtlanarak TİP olarak son derece kuvvetli olan Kocaeli’yi sizinle paylaşmam gerektiğini düşünüyorum. 4 milletvekili adına aynı zamanda Kocaeli’deki yurttaşlarımızla ilgilenerek Kocaeli’ den Vekil çıkarmak istiyoruz.

PEKER KONUŞTU İFŞALAR MEYDANA ÇIKTI

Sedat Peker konuşmaya başladı ifşalar meydana çıktı. Bir anda mesele tartışılmaya ve konuşulmaya başladı ve iktidar bir zaman sonra bu meselenin yok olması adına oyunlar içine girdi. Biz mecliste konuyu taşıdık, meclis bu konu tartışılmamalı amacıyla orada malum iktidar oyunun çoğunluğuyla isteğimiz yok sayıldı. Biz de bir çağrı yaparak hukukçu ve gazeteci arkadaşlarımızla bir çalışma yaparak AKP’den geçemeyişimizi soruşturmaya girdik. Halkın üstlenmesi gerekir diye bir çağrı yaptık. Uzun ve geceli gündüzlü çalışma ardından güzel bir iş elde ettik. Amacımız Türkiye’de işlenen hiçbir suçun unutulup geçiştirilmesene izin vermemek. İktidar şu an o kadar rezil durumdaki her gün bir suç ortaya çıkıyor ve üstü kapatılıyor. Şimdi ne Fetö’nün cevabı var ne de hesap soruluyor. Bunun gibi sayısız örnek verebiliriz. TİP’in bir misyonu yirmi yıl boyunca işlenen suçların üstünün kapatılmamasını sağlamak.

KİM MUHALEFET OLACAK?

Demokraside muhalefet olmak önemli bunu her seferinde söylüyorum bunun yanında sokakları unutmayalım. Kimler kimler geldi 20 yıldır uğraş içindeler. Önümüzde ki dönem muhalefet içindeyiz. Soru şu bu Türkiye’de muhalefet kim olacak? Meclis bu işlevsizliğiyle yapılabiliyormuşu 2 kişi ile başlayarak kanıtladık. Ciddi ablamda çalışıp işçinin emekçinin yoksulun hakkını savunduk. Bence TİP bu anlamda en çok ilgi görünen bir yanı. İşçilik bu işin kumbarası, işçinin parasını alıp patrona verdiler bundan büyük namussuzluk olur mu? Ben bunu başaracağımız inancındayım ve sokakta da bunu başaracağımıza eminim.

GENÇLERİ AMCALAR YÖNETİYOR

Ben siyasetçi değilim siyaset bir sorumluluktur bir meslek değildir. İnsanların siyaset yapmasına gerek kalmayacak bir ülke yaratmalıyız. Türkiye’nin yüzde 99’u işçiden oluşur, emeğiyle alın teriyle çalışan herkes bu yüzdelik dilimin içindedir. Türkiye’de her siyasetçi gençler diye ağzını açıyor fakat gençleri amcalar yönetiyor, bu Türkiye’ye temsil etmiyor. Biz kimseyi temsil etmek istemiyoruz herkes gelsin kendini temsil etsin istiyoruz.

İŞÇİ SINIFININ FOTOĞRAFI BUDUR

TBMM’de çalışıp ayrı iş kollarına girerek dört farklı maaş alan var. Kanun yapılan yerde çalıştıkları için kanun hakkımız var düşüncesindeler. Sen önce işçinin hakkını savun, bu insanlar olmasa senin milletvekilin ne işe yarar. Bunları emekçilerin desteğiyle yapıyorsun. Türkiye’nin işçi sınıfını en net gösteren fotoğraf budur.”