Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – CHP’liler Gebze’den bombaladı

Kocaeli Haber – Gebze esnafı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve partililere yaşadıkları ekonomik buhrandan dert yandı.

Kocaeli Haber - Gebze

Kocaeli Haber – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Kocaeli’deki programları için ilimize geldi. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve yönetimi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Örgütü Başkanları ve partililer tarafından Gebze’de karşılanan Böke, ilk olarak Gebze Eski Çarşı esnafını ziyaret etti. Özellikle son 1 haftada satışların düştüğünü, her hafta ürünlere yeni zam geldiğini anlatan esnaf içerisinde bulundukları ekonomik buhranı Böke’ye aktardı. Ekonomik buhran için çözüme talip olduklarını ve reçetesini hazırladıklarını ifade eden Böke, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yürüttükleri çalışmaları ve buhrandan çıkış yollarını aktardı. Esnaf ziyaretleri sonrasında CHP Gebze İlçe Başkanlığı’na gelen heyet partililer ile buluştu.

DEĞİŞMESİ GEREKEN BELLİ

Gebze’deki esnaf ziyaretlerini değerlendiren Böke şunları kaydetti; “Buraya gelirken esnaflarımız ile görüştük. Herkes hayat pahallılığından, zamlardan şikayetçi. Alım gücü yok. Peki bunun sebebi nedir? Tek adam rejimi sebep, enflasyon sonuç. Tek adam rejimi sebep işsizlik sonuç. Tek adam rejimi sebep, hayat pahallılığı sonuç. Değişmesi gereken belli. Zamlar altında halkı ezmeyen halkçı bir demokrasiyi kurmuş olacağız. Temmuz 2018 tarihinde tek adam rejimine resmen geçildiğinde enflasyon yüzde 15,5’a çıktı. Şu anda makyajlanmış hali ile enflasyon yüzde 22’lerde. Tek adam rejimi derinleştikçe vatandaş için hayat pahallanmaya devam ediyor.

ŞAHSIM İSTEDİ OLDU DİYEN ANLAYIŞ

Neredeyse 2 katına çıkmış olan bir hayat pahallılığı ile karşı karşıyayız. Herkes Merkez Bankası’na saraydan verilmiş talimatı merak ediyor. Çünkü Merkez Bankası kendi yasal sorumluluğu içerisinde adım atmayacak. Bunu herkes buluyor. Merkez Bankası’nın fiyat politikasını her koruması gerektiğinde Türk Lirası değer kaybetti. Şahsım istedi oldu diyen anlayışla ağır tablo ile karşı karşıyayız. Paramızın değerini korumak, fiyat istikrarını korumakla yükümlü olanlar izliyor. Türk Lirası her değer kaybettiğinde halk yani bizler yoksullaşıyoruz. Sadece bu 1 hafta içerisinde tek adam rejimi sebebi ile 68 milyar lira daha borçluyuz.

SARAYA BÜTÇE, VATANDAŞA AÇLIK SINIRI ALTINDA ASGARİ ÜCRET

Çözüm; kurallı işleyecek ekonomik sistem, mecliste yapılacak güçlü bir parlamenter demokrasi ile ekonomide ortak akıl. Şu an meclis 2022 Saray bütçesi görüşülüyor. Neden saray bütçesi diyorum. Çünkü bütçe sarayda hazırlanıp meclise geliyor. Bütçede saraya para var, faiz lobilerine para var, saray yandaşlarına para ama bunca yangını göğüsleyen halka para yok. Asgari ücret açlık sınırının altındayken, saraya 4 milyarlık bütçe ayrılmış, Cumhurbaşkanı kendine aylık 100 bin TL maaş almış. Vergilere neredeyse yüzde 20 oranında artacak deniliyor. Saraya maaş, halka vergi. Buna mahkum değiliz. Biz parlementer demokrasi istiyoruz. Çünkü ancak o zaman saraylara gömülen para halka verilecek.”