Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber-Erkan Baş iktidara işçi şehri Kocaeli’den yüklendi

Kocaeli Haber-Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, il binasının açılışı için Kocaeli’ye geldi. Baş, AKP iktidarının tarihin gördüğü en işçi ve yoksul düşmanı iktidar olduğunu söyledi.

Kocaeli Haber-Türkiye İşçi Partisi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Kocaeli İl Binası açılışı için Kocaeli’deydi. Cedit İş Hanı önünde gerçekleşen açılışa TİP Kocaeli İl Sorumlusu Uğur Baban, TMMO Başkanı Murat Kürekci, CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, HDP Kocaeli eş Başkanları Mehmet Selim Akboğa ve Leyla Aygün, TÜM Bel Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, SES Temsilcisi Murat Haratan, partililer katıldı. Açılışta konuşan Baş şu ifadeleri kullandı: “Bütün baskı ve engellemelere rağmen Kocaeli’de bu binanın açılması için partinin örgütlenmesi için dişinden tırnağından ayıran parti çalışmaları için seferber olan yoldaşlarımız var. Bütün bu faaliyetleri onlar örgütlüyorlar. Bize de açılış konuşması yapmak düşüyor. Bu tabelayı asan, bu bayrağı asan herkese teşekkür ediyorum.

BU MEMLEKETİN KARANLIK İKTİDARDAN KURTULMASI LAZIM

Bir karmaşık duygu da şu yeni bir parti binası açılıyor. Türkiye’nin en genç devrimci partisi Kocaeli’de de örgütlendi. Biz Türkiye’nin en genç ama en deneyimli, en kökü bu topraklara dayanan partilerinden biriyiz. Kocaeli sadece bugün için değil Türkiye işçi sınıfı hareketinin hem siyasal anlamda hem sendikal anlamda en önemli mevzilerinden biri. İşçi Partisi’nin tekrar örgütleniyor olması ile 80 sonrasında her daim baskılara karşı irade koyan bir ilde artık Türkiye İşçi Partisi var. Bununla ayrıca mutlu oluyoruz. Çünkü saatlerce Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma tahlil edebiliriz. Hiçbirini anlatma ihtiyacı hissetmiyorum çünkü herkes bunu yaşıyor. Bu memleketin bir an önce bu karanlık iktidardan kurtulması lazım. Biz bu sorunların altından nasıl kalkabiliriz? İpin ucunu yakalamamız lazım. Bütün bu iğrençlikleri doğru noktadan tutup değiştirme mücadelesine gitmemiz lazım.

SORUYA YANIT VERMEK İÇİN ÇIKTIK

İster AKP deyin ister saray rejimi deyin ister Tayyip Erdoğan deyin. Türkiye tarihinin gördüğü en işçi düşmanı en yoksul düşmanı en patron sever iktidarıyla karşı karşıyayız. Memleketin yüzde 99’u ne yapıyorsa yapsın, bizim için önemli olan patronların servetine servet katmaktır diyen, Türkiye’de kadınlar köle olsun, tarikatlar, cemaatler eliyle biz para kazanmaya devam edelim diyen bir iktidara sahip olduk. Bütün halk düşmanı politikalara rağmen halk direnişine rağmen halen koltukta oturuyorsa bunun neden sürdüğüne ilişkin de bizim hem kendimize hem de topluma vermemiz gereken bir yanıt var. Türkiye İşçi Partisi bu soruya yanıt vermek için çıktı. Yıllardır Türkiye’de kurulu olan siyasal düzende bizler hepimiz onlar açısından hepimiz sadece seçmeniz.

HALKIN GÜCÜNE GÜVENECEĞİZ

Türkiye’de bir an önce bu iktidardan kurtulmak isteyen milyonlarca insan bizi gelsin birisi kurtarsın diyor. Halkın, kendilerini kurtaracak birilerini beklemekten vazgeçmesi gerekiyor. Bu iktidardan kurtulmak istiyorsak emeğiyle, alın teriyle geçinen milyonlarca insan bu ülkenin halkının gücüne güveneceğiz; bu halk örgütlendiği zaman bu iktidar bu ülkeyi yönetemeyecek hale gelecek. Türkiye’yi 20 yıldır bu bataklığa mahkum eden şey bizim örgütsüzlüğümüz. Bu memlekette işçiler örgütlendiğinde, bu memlekette solcu olmaktan, laikliği, bağımsızlığı savunmaktan hiç tereddüt etmeyen, inandığını dümdüz söyleyen işçilerin partisi güçlendiğinde emin olun Türkiye halkı kendi kaderini kendi almış olur ve bu iktidar yolun sonuna gelir.

“SUYUN ALTI KAYNIYOR”

Türkiye’de günlerdir seçim kanunu tartışılıyor. Türkiye’yi 20 yıldır bu kadar baskıcı şekilde yöneten iktidarın Türkiye’yi demokratikleştireceğim mi inanıyorsunuz? Eriyorlar, güç kaybediyorlar buna rağmen sandık, seçim oyunlarıyla iktidarını korumaya çalışıyorlar. Bize göre çaresizler. Biz, sadece seçim barajını değil memketteki tüm siyasal partiler düzenini oluşturdukları bu sistemi tartışmaya açmalı ve bunun sorgulanması için mücadele etmeliyiz. Hepsi içinde yoksulun haklı olan hazineden milyonlarca lira alıyor mu? Bütün tv kanalları, tarikatlar, cemaatler zorla oy verilmesi için çalışıyor mu? Bunları tartışmayacağız, seçim barajı konuşuluyor. Bu oyuna gelmeyelim. Memleketin gerçek sorunlarına dair halkın sözünü, eylemini, örgütlü gücüyle sahaya süren yeni bir siyasal akımın güçlenmesine ihtiyacımız var. İktidar açısından suyun altı kaynıyor.

“YETER DİYORUZ”

Son kullanma tarihi gelmiş bir iktidar. İşçilerin en yaygın olduğu bir Kocaeli’de İşçi Partisi’nin açılması tesadüf değildir. Kocaeli’de mücadele eden herkesin kendi evi gibi görebileceği, üniversitede öğrencilik yapan, kendini yalnız hisseden tüm gençlerin bu memleketi değiştirmek için yan yana gelebileceği, erkek şiddetine uğrayan, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasıyla aslıdna açık hedef haline getirilen ve buna boyun eğmeyen tüm kadınların yan yana getirebileceği, her işçinin ev sahibi olacağı bir mücadele merkezinin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Yeter yeter yeter diyoruz.”