Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Gençtürk: Halil Amca yine yanlış anlamış!

Kocaeli Haber-  CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk, Eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin Belsa B Blok’un satışıyla ilgili yorumlarına cevap verdi.

Kocaeli Haber-  CHP İl

Kocaeli Haber- İzmit’te gündem Belsa B Blok’un değerinin çok altında bir fiyata satılması. AK Partililer ve CHP’liler, sosyal medyadan birbirine yükleniyor. AK Partili eski belediye başkanlarından Halil Vehbi Yenice de bu tartışmaya dahil oldu. CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Nazım Gençtürk, Yenice’yi tiye alarak cevap verdi.

“SGK’YI KİM BATIRDI?”

Gençtürk, şunları söyledi: “Halil Vehbi Yenice, geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi tarafından Cumhuriyet Park’ında Halk Kafe açılışına destek vermiş, daha sonra kafenin açılmasına Büyükşehir Belediyesi rızası olmadığını öğrenince ‘Ben yanlış anlamışım’ diyerek desteğinden çark etmişti. Dün CHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından SGK’yı zarara uğrayan kişi ve kurumlarla ilgili bir basın açıklaması düzenlenmiş ve ardından suç duyurusunda bulunulmuştu. Orada somut verilerle ve rakamlarla haklı bir soru soruldu ‘SGK’yı Aslında Kim Batırdı?’

“NASIL OLSA ÖZÜR DİLEYECEK”

Sayın Yenice, yavuz hırsız ev sahibi bastırırmış misali, yıllardır iktidarca kurgulanan algıyı öylesine özümsemiş ki; ne rakamlara bakıyor, ne peşkeş çekilenleri görüyor!  Çok ayrıntıya girmeden İzmit özelinde bir kaç veri paylaşayım. Fazlasını nasıl olsa Sayın Yenice araştıracak ve doğrusunu anlayınca “Yanlış anlamışım” diyerek özür dileyecektir: Belsa Plaza B Blok, 2016 yılında İzmit Belediyesi’nden 16.119.000-TL’ye prim borçlarına mahsuben devir alınmışken , 5 yıl sonra 17.310.000-TL’ye ihaleye çıkarılıyor. 5 yılda salt inşaat maliyetli bile 5 kat artmışken sembolik ve marka değeri olan bir binanın, üstelik rakabet şartları ve aleniyet dahi sağlanmadan satışı SGK zararı değil midir?

KURUM İHALEYE GİRMEZ

Madem ucuzdu İzmit Belediyesi niye ihaleye girmedi deme kolaylığına kaçanlar SGK’nın peşkeşine göz yumanlardır. Kurumlar ihaleye girmez, devlet bürokrasisi kapsamında takas-mahsup yaparlar. İyi niyetle sorgulayacaksanız İzmit Belediyesi’nin her biri ihalede ortalama 500 bin liraya satılan Vadi İzmit’ten 41 daire ile takas teklifinin niye değerlendirilimediğini sorgulayın! Bu arada Kılıçdaroğlu döneminde 4 milyar olan SGK açığı sadece bu yıl 80 milyar lira! Önceki yılları saymıyorum bile!

ALLAH AFFETSİN

-Kılıçdaroğlu’na müfettiş ordusu gönderenler 1 kuruşluk usulsüzlük bulamadılar ve algılara sarıldılar.  Ne yazık ki devletin en başındakindan başlayan bu algı siyaseti Halil Amca’ya kadar sirayet etmiş. Büyüğümüzdür, biz bize dediğini affederiz, güler geçeriz de; bu aynı zamanda kul hakkına girmektir, Allah affetsin.”