Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Sami Çakır’ın sözlerini not edin!

Kocaeli Haber – Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, şehircilik günü nedeniyle TBMM’de konuştu. Çakır’ın konuşmasındaki beton ve yoğun bina karşıtlığı dikkat etti. Bu sözler,  Ak Parti tarafından yönetilen Kocaeli’de olası imar izinlerinde Sami Çakır’a hatırlatılabilir.

Kocaeli Haber - Ak

Kocaeli Haber – Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, şehircilik günü nedeniyle TBMM’de konuştu. Çakır’ın konuşmasındaki beton ve yoğun bina karşıtlığı dikkat etti. Bu sözler,  Ak Parti tarafından yönetilen Kocaeli’de olası imar izinlerinde Sami Çakır’a hatırlatılabilir. Hatırlanacağı üzere özellikle MİA ve Real AVM ile KOYAŞ’a dönük büyük beton projelere karşı Sami Çakır’ın sesi çıkmamıştı.

MEDENİYET VE ŞEHİRLEŞME

Sami Çakır’ın dünkü konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Sayın Başkan, şehir sosyal hayatın her yönünü kapsayan yanıyla ekonomik ve kültürel birikimin yoğunlaştığı fiziksel anlamda toplumsal hayatın merkezini teşkil eder. Şehircilik bir medeniyet eseri ortaya koyabildiği kadar ve insan yaşamındaki her duyguyu yansıtabildiği kadar insan ve şehir ilişkisinde başarılı olmuştur diyebiliriz. Medeniyetimiz içindeki zorlukları ifade etmiş olsa bile şehir hayatını ve şehirleşmeyi teşvik etmiştir.

ŞEHİRCİLİK GÜNÜ

Sadece bu bakımdan bile şehir ve şehircilik başlı başına incelenmesi gereken bir konu olarak görülebilir. Günümüz dünyası şehir insanını sıkıştırılmış bina yoğunluğuna mahkûm eden anlayışına karşı farklı plan sunmanın arayışı içinde kıvranıp duruyor. O yüzden, şehirlere doldurulacak insan kalabalığından öte, insanlar için şehir ve şehirleşmeyi öne çıkaracak her eylem ve plan şehircilik günü kutlanırken işin doğru bir adımı olabilir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.