Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Yıldızlı Büyükakın’ı sahaya davet etti!

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın AKP Kartepe İlçe Danışma Toplantısı’nda CHP danışma kurullarındaki doluluğun az olmasından bahsetmişti. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı rakamlarla övünen Büyükakın’ı sahaya davet etti.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Kocaeli Haber – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Danışma Kurulu bugün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı Tahir Büyükakın’ın AK Parti ve CHP danışma kurullarını karşılaştırması ile ilgili konuştu. Büyükakın’ı sahaya davet eden Yıldızlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Derince buhrandan geçiyor fakat gündemi değiştirmek için iktidar partisinin yetkilileri her türlü ahlaksızlığa göz yumuyorlar. Son olarak iki günde Fikret Hocaoğlu genel başkanımıza ağza alınmayacak hakarette bulundu. Siyasetin dili bu değil. Siyasetin dili barış dili olmalı. Sayın genel başkanımız toplumun her kesimiyle helalleşmeliyiz diyor. Vatandaş ekonomik buhranda diyoruz. onlar siyasetin dilini sertleştirip ahlaksızca ithamda bulunuyorlar.

BÜYÜKŞEHİR TOPLANTISINDA NEN OLDU?

Bizler her ay olduğu gibi Büyükşehir meclis toplantısına gittik. Meclis toplantısı öncesinde basın açıklaması yaparak Hocaoğlu’nu meclis üyeliğinden istifaya çağırdık. Ancak basında meclisi bastılar, grubu bastılar diye yer alan söylemler yer aldı. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Özür dilemek bile erdemdir bunu bile yapmıyorlar. Her ay girdiğimiz meclise ‘Meclis üyesi olmayan giremez’ kelimesini söylettiriyorlar kapıya diktikleri arkadaşlarıyla, provakasyon yaptılar. Biz halka açık meclise girdik sükunetle izledik. Fakat kenti yönetenlerden Sayın genel başkanımızla ilgili ithamda bulunan bu hadsizle ilgili iki üç kelime söylemesini bekledik ama lal olmuş dilleri kin ve nefret kusuyorlar. Siyasetin dili bu değil. Sizlerden istirhamım bize yapılanı siz yapmayın.

İKTİDAR SALONDA, CHP SOKAKTA

Biz Erdoğan’ı sevmeyebiliriz ama sevenlere karşı saygılı olmalıyız kullanacağımız dile dikkat etmemiz gerekiyor. Kimse benim genel başkanıma böyle hadsizce kelime kullanamaz. Ülkede ekonomik buhran var ne yapaaklar söyleyecek sözleri yok. Esnaf her gün barkod değiştiriyor. Sokağa inemiyorlar. Çağırıyoruz gelin birlikte dolaşalım diyoruz. Gelemiyorlar.”Tarihin kürsüsünde halinizi seyrediyorum. Korku kapladı hepinizi bir olarak güçlü görünmek istiyorsunuz. Lakin suçluların telaşı içerisindesiniz.’ İktidar salonda CHP sokakta. Biri de demiş ki kendi danışma kurullarında, ‘Ön taraftakiler kadar yoklar. Buradan gönderelim.’ Gönder o ön taraftakileri gelsinler sahaya inelim, esnafa gidelim, işçiye gidelim. Haydi gelin hep birlikte inelim sahaya, halkın yanına. Ama yüzünüz yok. Bir diğeri de demiş ki dolarlar, eurolar sizin olsun. Dolar kimde? AKP’de. 7 düvel biliyor doların kimde olduğunu. İşleri güçleri algı yapmak.

VATANDAŞ MEYDANDA ‘AÇIM’ DİYOR

Vatandaş meydanda açım diyor, elektriğimi ödeyemiyorum diyor. Vatandaşın yüzde 25’i açlık sınırının altında iktidarsa bunun hiçbir tarafında. Eğer bu ülkede vatandaş suyunu ödeyemiyorsa bunu mevcut iktidar getirmiştir. Bizler her zaman barışı savunduk. Biz savundukça onlar provoke etmeye çalışıyorlar. Bizler her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Biz iktidar oluyoruz. İktidar olduğumuzu gördükleri için bu telaş içindeler. Her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizler danışma toplantılarına başladığımızda dolar 10 TL idi bugün olmuş 12.43 bunların sözü yok. Bunlar saraylarda yaşadıkları için halkın halini düşünmüyorlar.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

Kocaeli’nin problemlerini çok iyi biliyoruz. Bugün Kocaeli’nin en önemli problemi çevre, ulaşım, sosyal alan ihtiyacı ve yeşil alan. Bizler daha yeşil bir alan yaratmak isterken Derince’de 100 yıllık ağaçları kesiyorlar. Derince’den her gün 45 dakikada, 1 saate İzmit’e geliniyor. Karamürsel, Gölcük, Başiskele’den İzmit’e 1-1.30 saatte insanlar geliyorlar. 18 yıldır bu kentin ulaşımını, çevresini, sosyal yaşam alanını çözememişsiniz hala edebiyat yapıyorsunuz. Edebiyata karnımı tok. İcraat istiyoruz icraat. Dağ gibi olmuş sorunların çözümünü bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve dostlarımızla iktidar olacağız. Bu sorunların hepsini biliyoruz ve çözeceğiz. Geliyor gelmekte olan.”