Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli milletvekili Türkçakal TRT’yi bastı!

BBC Türkçe tarafından yayınlanan TRT baskını görüntülerinde döneminde SHP Kocaeli Milletvekili Ömer Türkçakal da var. Görüntüler 1991 yılından…

BBC Türkçe tarafından yayınlanan

Uğur ENÇ minTürkiye’de iktidar ve muhalefet partileri arasındaki gerginlik neredeyse tek parti dönemi sona erdiğinden bu yana devam ediyor. Devlet argümanları her zaman iktidar partilerinin elini kolaylaştırmak için kullanıldı. TRT, neredeyse kurulduğu günden bu yana hükümetlerin, iktidarların borazanı olarak görev yaptı. Bu durum sadece şimdilerde değil, günümüzden tam 29 yıl önce de büyük bir sorundu.

GENEL MÜDÜRÜ İSTEDİLER

1991 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)  milletvekilleri yandaş yayın yapan, muhalefete yer vermeyen TRT’nin genel müdürü Kerim Aydın Erdem’den uzun süre randevu alamadı. Bunun üzerine bir öğleden sonra TRT binasına giden SHP’li vekiller, genel müdür gelene kadar binayı terk etmeyeceklerini söyledi. SHP’li vekiller arasında Kocaeli’nin tanınmış siyasetçilerinden Ömer Türkçakal da vardı.

TRT BASKINI VE ÖMER TÜRKÇAKAL

O günleri hepimiz unuttuk. BBC Türkçe, ABD’nin Suriye saldırısı sonrasında 1991 yılında Körfez Savaşı dolayısıyla hazırladığı bir belgeseli, BBCArşiv etiketiyle yayınladı. O belgeselde Ömer Türkçakal’ın TRT baskının yer alan görüntüleri de gösterildi. İşte o belgesel, herkese geçmişi ve TRT’nin kirli yüzünü bir kez daha göstermiş oldu.