Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de gözükmeyen vekil TBMM’de konuştu

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla TBMM’deki açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çağrıda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli

YRP Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla seçildiği günden beri Kocaeli’de görülmemesine rağmen TBMM’de açıklama yaptı. Aşıla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Türkiye’deki tarımın ve kırsaldaki nüfusun durumuna dikkat çekip, çağrı yaptı.

“ŞİRKETLERİN TEKELİNİ SONLANDIRIN”

Mehmet Aşıla TBMM’deki konuşmasında; “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımıza çağrımızdır: İçilebilir su kaynakları tükeniyor. Tarım arazileri hızla betonlaşıyor. Aile tarımcılığı hızla bitiyor. Hayvancılık birkaç şirketin tekelinde, köyden kente göç durdurulamıyor. Gübre fiyatları tarlaları yakıyor. Gıda enflasyonu durdurulamıyor, hayvancılık tükenme noktasına geldi. Acilen kırsalı cazip hâle getirip kentten köye dönüşleri başlatın. Halkı köyde yaşamaya ve üretmeye ikna edin. Tarım arazilerine yerleşim birimlerinin inşa edilmesini durdurup tarım ve hayvancılıkta şirketlerin tekelini sonlandırın. Gıdamız sanayileşti, çocuklarımız elmanın bile fabrikadan üretildiğini zannediyor. Kendi kendine yeten bir ülke iken, kendi kendini bitiren bir ülke konumuna düştük. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir diyor, teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.