Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de milletvekilliği aday adaylığı için istifalar başladı

Kocaeli siyasetinde milletvekili aday adaylığı için istifalar dün itibariyle başladı. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar adaylık çalışmalarını tamamladı. AK Parti ve CHP İl Başkanlarının da önümüzdeki günlerde istifa etmesi bekleniyor. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı’ndan sürpriz isimlerin çıkması gündemde…

Kocaeli siyasetinde milletvekili aday

Kocaeli siyasetinde milletvekilliği aday adaylığı için dün start verildi. İlk olarak yaklaşık iki aydır istifasını genel merkeze verdiği konuşulan ancak bu durumu reddeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, resmen aday adayı olduğunu duyurdu. Genel merkeze teşekkür eden Kurt, il başkanlığı görevini İl Başkanvekili Murat Nuri Demirbaş’ın devam ettireceğini duyurdu. Kurt, MHP’de istifa sürecinin bitmesinin ardından adaylığını açıklaması dikkat çekti.

YILDIZ, VEDA AÇIKLAMASI YAPTI

Akşam saatlerinde ise İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız il kongresinde aday olmadığını duyurarak ‘veda’ açıklaması yaptı. Yıldız’ın “İYİ Parti İl Başkanlığı görevimi siyasetin farklı noktaları adına sonlandırıyorum” ifadeleri milletvekili adayı oluyor yorumlarına neden oldu. Yıldız’ın önümüzdeki günlerde resmen adaylık açıklaması yapması bekleniyor. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın adaylık için istifasını verdiği, Cuma günü açıklama yapacağı öğrenildi.

ELLİBEŞ VE YILDIZLI BEKLİYOR

AK Parti Kocael İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in adaylık için görüşmeler yaptığı, adaylığı kesinleşinceye kadar beklemeyeceği konuşuluyor. Bir diğer yandan AK Parti’de mevcut Kocaeli milletvekillerinin büyük bir bölümünün değişeceği de dile getirilen konular arasında. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın 26 Aralık’ta sona erecek istifa sürecine kadar bekleyeceği konuşuluyor. Yıldızlı’nın Ankara’da görüşmelere devam ettiği bilinirken ‘aday mısınız?’ sorularına “İl başkanı doğal adaydır” şeklinde cevap veriyor.