Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sandıklarda sorun var mı? Vali açıkladı…

Toplamda 1 milyon 516 bin 820 seçmenin oy kullanacağı Kocaeli’de oy verme işlemlerinin ikinci turu için vatandaşlar erken saatlerden itibaren sandıklara akın etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve ailesi de bugün İzmit Ortaokulu’nda oy kullandı ve seçim güvenliğine dair açıklama yaptı.

Toplamda 1 milyon 516

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu bugün gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için saat 08.00 itibariyle oy verme işlemleri başladı. Seçmenler sabahın erken saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandık başlarına toplandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz bugün İzmit Ortaokulu’nda oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

“HALKIMIZIN HÜR İRADESİ SANDIĞA YANSIYACAK”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz oy kullanma işleminin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunu gerçekleştiriyoruz hem ülkemiz hem şehriniz demokrasiyi özümsemiş dünyaya örnek olabilecek seçimleri gerçekleştirmiş milletiz. Bugün de aynı olgunlarla tüm kardeşlerimizin sandıklara gideceklerine ve hür iradelerini sandıklarına yansıtacaklarına inanıyorum. 644 sandık bölgesinde, 4 bin 346 sandıkta 1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak. Halkımızın hür iradesinin sandığa yansıması ve herhangi bir baskı altında kalmaması için valiliğimiz koordinasyonunda çalışmalar yapılmıştır. 886 ekip 6 bin 200 personelle bin 456 araç ile sahada hazır.

“BİR SANDIKTA SORUN YAŞANDI”

Şu ana kadar sadece 1 sandıkta sandık görevlilerin tartışması şeklinde hadise meydana geldi onun haricinde herhangi bir sorun meydana gelmedi. Herhangi bir olay durumunda müdahalede bulunmak için hazır kuvvet olarak tuttuğumuz ekiplerimiz bekliyor. Bir kere daha Cumhurbaşkanı seçimlerinin Türk milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aldığımız tedbirlere ve halkımızın demokrasiye olan inancına sonuna kadar güveniyorum” şeklinde konuştu.