Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de TÜGVA’nın kapısına Gençliğe Hitabe asıldı!

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar ve yönetimi, TÜGVA İl Temsilciliği’nin kapısına Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni astı.

CHP Kocaeli İl Gençlik

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) İzmit Tepeköy Mahallesinde bulunan erkek öğrenci yurdunun girişindeki pano sosyal medyanın gündemine oturdu. Panoda Mevlana Celaleddin Rumi’nin öğütleri Erdoğan’ın Gençliğe Hitabesi şeklinde yer aldı. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafın ardından yaşanan duruma tepkiler de gecikmedi. Söz konusu panonun 5 yıldır duvarda asılı olduğu öğrenildi.

“BÜYÜKAKIN NE DİYECEK?”

Konuyla ilgili ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’dan geldi. Yıldızlı, “TÜGVA’ya peşkeş çektikleri yerler gidince ‘Bir alırlarsa, iki veririz’, diyen KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Mevlana şiirini RTE imzasıyla Gençliğe Hitabe diye yurt girişine asılmasına ne diyecek? Türkiye Cumhuriyeti’nin tek bir Gençliğe Hitabesi var, o da Atatürk’ün imzasını taşır!” ifadelerini kullandı.

“BOŞ PROVOKASYONLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYACAĞIZ”

WhatsApp Image 2022 09 26 at 21.17.56CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar ve yönetimi bugün akşam saatlerinde Kocaeli TÜGVA İl Temsilciği’ne gitti. CHP’li gençler, TÜGVA’nın kapısına Gençliğe Hitabe’yi astı. Konuyla ilgili konuşan Karakadılar, “Atatürk gençliği her zaman Gençliğe Hitabesi’ne sahip çıkmıştır. Bizler, gençliğe hitabenin ışığında, iç ve dış mihraklarla her zaman mücadele eden Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini emanet ettiği gençleriz. Birilerinin gündem yaratmak için ortaya attığı boş provokasyonların peşinde koşmayacağız. Bu akşam sadece gerekeni yaptık. TÜGVA, bir gençlik vakfı. Bu sebeple gençlerin örnek alması gereken tek ismin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğuna inanarak TÜGVA’nın Kocaeli İl Temsilciliği olan binasına Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni astık” dedi.