Kocaeli protokolü bugün Ramazan Bayramı nedeniyle bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 40. Geleneksel Kent Buluşması’na yoğun katılım yaşanırken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması üzerine CHP Kocaeli de aldığı kararla Kent Bayramlaşmasına katılmadı.
KOCAELİ PROTOLOKOLÜ AKIN ETTİ
Kongre Merkezinde düzenlenen kent buluşmasına Programa İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, KOÜ Rektörü Zafer Cantürk, eski Başbakan yardımcısı Fikri Işık, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı ve çok sayıda sivil toplum yöneticisi katıldı.
CHP KENT BAYRAMLAŞMASINA KATILMADI
Kocaeli’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programı farklı alanlardaki birçok ismi bir araya getirirken, Cumhuriyet Halk Partisi ise bu yılki programda yer almadı. İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevine gönderilmesi üzerine Geleneksel Kent Bayramlaşması programına katılmayan CHP, bugün öğlen saatlerinde kendi arasında bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.