Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki siyasi partilerden deprem bölgesine destek!

Kocaeli’deki siyasi partiler ilk günden itibaren deprem bölgesine yardım göndermek için çalışmalarını sürdürüyor. Siyasi partilerin temsilcileri bugüne kadar yapılan yardımları gazetemize açıkladı.

Kocaeli’deki siyasi partiler ilk

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli’deki siyasi partiler deprem bölgesine ilk günden itibaren yardım göndermek için çalışıyor. Bazı partiler kendi imkanlarıyla bazı partiler ise ilçe belediyeler ya da AFAD üzerinden yardımlarını ulaştırıyor. Yollardaki hasarlar ve trafik nedeniyle yardımlar geç ulaşıyor. Şimdiye kadar yapılan yardımları siyasi parti temsilcileri Bağımsız Kocaeli’ye açıkladı. Gıda, bebek bezi, battaniye, giyim gibi yardımların yanı sıra arama kurtarma çalışmaları için iş makineleri de partilerin koordinesinde deprem bölgelerine yollanıyor.

AK PARTİ ŞİMDİYE KADAR 12 TIR GÖNDERDİ

AK Parti İl Başkanlığı ve 12 ilçe başkanlığı tarafından yapılan yardımlar kapsamında parti temsilcileri, 12 ilçeden en az 1’er TIR yardım malzemesi yollandığını açıkladı. Bazı ilçelerden yardım bölgesine kamyon ve vinç gönderildiği de belirtildi. Şimdiye kadar toplamda 12 TIR gönderildiği ifade edildi.

CHP 4 TIR, MHP 13 TIR

CHP Kocaeli İl Başkanlığı koordinasyonunda 4 TIR ile 1 büyük kamyon gönderildiği, halen yardımların koordine edildiği açıklandı. MHP Kocaeli İl Teşkilatı şimdiye kadar 13 TIR’ın deprem bölgesine gönderildiğini belirtti. BBP Kocaeli İl Teşkilatı temsilcileri şimdiye kadar 5 TIR’ın yola çıktığını, yaklaşık 15 TIR için malzemenin hazır olduğunu ancak TIR eksiklikleri yaşandığını belirtti. Hedeflerinin şimdilik 20 TIR olduğu da ifade edildi.

İYİ PARTİ 20 TIR GÖNDERECEK

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı ilçelerde birlikte 10 tane TIR’ı deprem bölgesine gönderdiklerini, yarına kadar 10 TIR daha gönderileceğini gazetemize açıkladı. Ayrıca 4 adet ekskavatörün de gönderildiği, yardımların İzmit Belediyesi üzerinden yapıldığını bildirdi. DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı su, gıda, giyim, yakıt gibi malzemelerin bulunduğu toplam 4 TIR yardım malzemesi için öncülük edildiğini belirtti.

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN 6 İŞ MAKİNESİ

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı 6 iş makinesi ve 1 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini, Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanlığı 1 erzak ve 1 gıda TIR, Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatı topladıkları yardımları AGD ile birlikte AFAD’a verdiklerini Dilovası’nın iki kamyon ayrıca yolladığını açıkladı. Demokrat Parti Kocaeli İl Teşkilatı 4 kamyon gönderdiklerini, yardımların İzmit Belediyesi üzerinden yaptıklarını bildirdi.

EMEP VE TİP DE KAMYON GÖNDERDİ

HDP Kocaeli İl Örgütü topladıkları yardımları TMMOB koordinesinde yolladıklarını belirtti. EMEP Kocaeli Örgütü 2 kamyon yardım malzemesi, TİP Kocaeli İl Örgütü ise ilk kamyonu gönderdiklerini, TMMOB koordinesinde bölgeye yardımda bulunduklarını gazetemize açıkladı. Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan genel merkezin kararı doğrultusunda partililerin Kızılay’a kan bağışında bulunduklarını ayrıca partililerin yapacağı yardımları en yakındaki kuruluşa yapmalarını istediklerini belirtti. Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı temsilcileri 2 TIR’ın gönderildiğini bildirdi.

Diğer siyasi partilerden veri geldikçe haberimiz güncellenecek.