Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kocaeli’ye değil, İzmit’e bile açılamadılar”

AKP İzmit Belediye Meclisi

AKP İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, İzmit Belediyesinde gerçekleri çarpıtmak için özel bir ekip çalıştığını ve sadece bu ekibin belediyede işini hakkıyla (!) yaptığını belirterek şunları söyledi: “Sosyal medya ve basın bültenleri üzerinden İzmit halkı açıkça yanıltılıyor. İzmit’i tanıtmak için kullanılması gereken kaynaklar, bu yanlış ve gerçek dışı haberleri daha fazla kitlelere yaymak için kullanılıyor. Bu ekibin, Cumhurbaşkanımıza iftira atmak için sosyal medyada örgütlenen ekiplerle bağı olduğu yönündeki şüphelerimizi daha önce ortaya koymuştuk. Bu sorular hala yanıt bekliyor” dedi.

ÇALIŞMAKTAN KAÇINIYORLAR

Soydabaş, İzmit Belediyesi’nden geçen hafta gazetelere servis edilen bir haber bülteninde Kocaeli’nin 12 ilçesinde ticari taksilerin İzmit Belediyesi tarafından dezenfekte edildiği bilgisi olduğunu belirterek şöyle dedi: “Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya, İzmit dışında İzmit Belediyesi ile bu yönde bir çalışmaları olmadığını belirterek aslında bunu yalanlamış oldu. Ancak işin aslını öğrenmek için yaptığımız araştırmada daha çarpıcı bilgilere ulaştık. İzmit Belediyesinin bırakın Kocaeli’nin tamamına hizmet götürmeyi, İzmit’e açılmaktan bile kaçtığını, kolaycılığı seçtiğini gördük. İnsan gerçekleri bu kadar aleni çarpıtarak ne elde etmek ister, inanın anlamış değiliz”.

SİSTEMİ ODA KURDU

Soydabaş, ticari taksilerin dezenfeksiyonu hakkında ulaştıkları bilgileri şöyle aktardı: “İzmit Doğu Kışla’daki kapalı pazar alanı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait. Covid-19 salgınından sonra Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası ile anlaşma yapılarak burada taksilerin dezenfeksiyonu başlıyor. Büyükşehir, Oda’ya yer dışında dezenfeksiyon cihazı ile malzemeyi de veriyor. İzmit Belediyesi bu sırada çarşıdaki bir-iki taksi durağını gezerek dezenfekte işlemi yaparken burada kurulan sistemden haberdar oluyor. Bunun üzerine taksi duraklarını gezmeyi bırakıp, hazır düzeni “Bunu ben yaparım” diyerek ele geçiriyor”.

RESMİ KURUMLAR GAZETELERİ YANILTMAZ

“Buraya yakın ilçeler olan Başiskele ve Kartepe gibi yerlerden de yolu İzmit’e düşen ticari taksiler gelerek ilaçlama yaptırıyor. Ama gelen araçlar İzmit Belediyesine değil, bağlı oldukları odanın hizmetinden yararlanıyoruz düşüncesiyle geliyor. İzmit Belediyesi ekipleri Kartepe ve Başiskele’den gelen bu araçların da fotoğafını çekerek gazetelere servis ediyor. Elbette hiçbir gazeteci arkadaşımız İzmit Belediyesi gibi resmi bir kurum tarafından kandırılacağını düşünmeyerek bu haberleri kullanıyor. İki ilçeden birkaç taksi fotoğrafıyla Kocaeli’nin tamamına hizmet veriyoruz diye haber yapılması, Otomobilciler ve Şoförler Odasının hizmetini kendi hizmeti gibi halkımıza anlatması hiçbir ciddi kurum ve yöneticinin yapacağı iş değildir”.

İLK KEZ YANILTMIYORLAR

“İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, maalesef halkımızı ilk kez yanıltmıyor. Seçim dönemi Paşa’nın kızıyım dedi, Tekirdağlı çıktı. Seçim vaatlerinden hiçbirini şuana kadar yapamadı. Şimdi Karamürsel Belediyesi’nin 6 aydır üzerinde çalışarak ürettiği kovid-19 virüsünü ışınla yok eden cihazı, 1 günde ben yaptım diyerek göz boyamaya çalışıyor. İzmit’te taksi duraklarını gezmekten kaçıp, Kocaeli Otomobilciler ve Şoförler Odası’nın kurduğu sistemi devam ettirerek 2 ilçeden birkaç taksi fotosuyla Kocaeli’nin 12 ilçesine açıldım diye açıkça milletimizi yanıltıyor. Şu hassas günlerde birlik ve beraberliğe, samimi gayrete her zamankinden daha çok ihtiyacımız varken, İzmit Belediyesinin her gün algı operasyonlarıyla uğraşmaktan vatandaşımız artık sıkıldı. En acısı, artık belediyeye ve belediye başkanına güveni azaldı. İzmit halkı artık kandırılmak değil, gerçek anlamda hizmet bekliyor”.