Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi’nden 1 buçuk milyonluk kıyak açıklaması

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın gündeme getirdiği kamu zararı ve AK Partili isimden usulsüzlük yaparak devraldığı restoran ile ilgili Körfez Belediyesi’nden açıklama yapıldı.

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, yazılı bir basın açıklaması yaparak iddialarda bulundu. İddialar şöyle: Körfez Belediyesi, 5 ay sonra belediyeye ücretsiz devredilecek olan Kasr-ı Çakır adlı restoranı kamu zararına belediye başkan yardımcısı mali müşavir İbrahim Çırpan’ın mükellefi ve AKP Körfez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Büşra Çakır’ın babası olan Adem Çakır’dan 5 aylığına 1.5 Milyon TL karşılığında devraldı. Tarafların uzlaşma sağladığı anlaşma kapsamında ücretsiz devir için gereken bekleme süresini fesheden Körfez Belediyesi daha önce 3 milyon 550 TL karşılığında faturalandırılarak ödemesi yapılan ancak serilmeyen renkli asfalt ile gündeme gelmişti. AKP’li belediyenin anlaşmaya oturduğu günlerde AKP Körfez İlçe Gençlik Kolu Başkanı Doğan Orak’ın eşi Merve Helvacı Orak’ın da memur olması için kağıt üzerinde istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atandığının ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı.

KİRLİ DÜZENİ İFŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı şunları kaydetti; “AKP’li belediyelerde her gün yeni bir kamu zararına, yandaşları zengin etmek için kamu kaynaklarının nasıl peşkeş çekilmesine şahitlik ediyoruz. 5 ay sonra belediyeye ücretsiz devri gerçekleşecek işletme için 5 aylığına 1,5 milyon TL ödenmesi kararı alınarak AKP’li Adem Çakır’dan geri alınıyor. Belediye bütçesinden bu para neden çıktı? Bu iş neden aceleye getirildi? Körfez Belediyesi yandaşlara kamu kaynaklarını peşkeş çekmekte zaten büyük isim yapmış durumda. Tüm bunların yanında milyonlarca gencimiz işsizken yine kendi partililerini memur yapmak için her türlü imkana başvuruyorlar. Yaklaşan seçim süreciyle kendi yakınlarını adeta garantiye almak isteyen AKP’li yöneticiler akıl almaz atamalar yapmakta. AKP Körfez İlçe Gençlik Kolu Başkanı Doğan Orak’ın eşi Merve Helvacı Orak’ın memur olması için istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapılması, AKP’li belediyelerdeki torpil düzeninin en son örneğidir. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimize en ufak bir bahanede soruşturma açanlar, bu kirli düzene nedense sus pus oluyorlar. Hiçbir şey gizli kalmayacak. Halkımızın, çocuklarımızın hakkını sonuna kadar savunmaya, bu kirli düzeni ifşa etmeye devam edeceğiz.”

Ibrahim Cirpan“SÖZLEŞMEYİ KARŞILIKLI OLARAK SONLANDIRDIK”

Körfez Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Körfez Belediye Başkan Vekili İbrahim Çırpan şu ifadelerde bulundu; “İlçemizde göreve geldiğimizde Yarımca, Tütünçiftlik ve Kirazlıyalı’ya çok güzel sosyal tesisler kazandırdık ve bunu Nazende ismi ile markalaştırdık. Bugün sadece Kocaeli’den değil çevre illerden de misafirlerini ağırlayan Nazende Restoranlarımızın sayısını da arttırmak için gerekli adımları attık. Bu kapsamda da ilçemizde önemli bir eksik olan Balık Restoran konseptini Tütünçiftlik’te hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Tütünçiftlik sahilinde belediyemiz tarafından kiralanan ve kira sözleşmesinin dolmasına 5 ay olan bir tesisin firma sahibinin devam etmeyeceğini yönelik görüşmesi sonrası sözleşmesini karşılıklı olarak sonlandırdık.

“FİYAT DEĞERLENDİRMESİNİN ALTINDA BİR TUTAR”

Bu sonlandırmadan dolayı herhangi bir tazminat veya devir parası ödenmesi söz konusu değildir, yapılan çalışmaların hızlanmasına yönelik atılan adımdır. İddialarda yer aldığı gibi 5 ay gibi bir süre varken devir parası ödendiği şeklinde yaratılmak istenen algı tamamen yanlıştır. Ödenen tutar; belediyemiz ve mevcut işletmeci ile yapılan kira sözleşmesinde de yer alan; mevcut kiracının kendi yaptığı yapılar ve içeride bulunan demirbaşlar için Kocaeli Üniversitesi ve Körfez Ticaret Odası’ndan alınan fiyat değerlendirmesinin altında bir tutardır. Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı fiilen mesleğimi icra etmediğimi daha önce birçok kez belirtmeme rağmen, bu konuyla ilgili işletmecinin ‘mükellefim’ olduğu şeklinde ortaya atılan iddialar, asılsızdır.

PERSONEL AÇIKLAMASI

 Eğer sıfırdan bir bina yapmaya kalksaydık, ödediğimiz fiyatın kat ve kat üstü bir fiyat ile karşılaşacaktı. Burada kamu zararı değil, tamamen kamu menfaatleri düşünülerek adım atılmıştır. Bu konu ile ilgili Başkanımız Şener Söğüt’ün gerek meclis toplantısında gerekse muhalefet meclis üyelerine bire birde verdiği bilgilere rağmen çarptırılarak kamuoyuna farklı yansıtılmak istenmesi, siyasi kazanç elde etmeye yönelik çabadır. CHP’li meclis üyeleri de toplantı sırasında ödendiği iddia edilen 1,5 milyon TL ile sıfırdan oraya o tesisin yapılamayacağını belirtmiştir. İkinci bir konu ise bir personelimizin ‘özel kalem müdürlüğü’ üzerinde istisnai memurluktan bir personelimizin memur yapılması; İstisnai memurluk, yasal olarak gerekli izinleri alınarak kanunun müsaade ettiği bir uygulamadır. Bu konuda da bahsedilen personelimiz uzun yıllardır Körfez Belediyesi’nde görev yapmakta olan gayretli bir personelimizdir. Görevlendirme kurum içidir ve siyasi malzeme olarak kullanılması doğru değildir.