Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kurdele kesmek yetmez, gecikme nedeniyle özür dileyin”

İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, resmi açılışı yapılacak olan Kocaeli Şehir Hastanesi’yle ilgili konuştu. Acur, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışı gecikmiş bir proje olduğunu ifade ederek, “İYİ Parti olarak kim taş üstüne taş koyarsa biz onlara teşekkür ederiz. Kim bu halka hizmet ederse biz onun hakkını veririz. Ama hakikatleri konuşmaktan da geri durmayız. Hükümet, yap-işlet-devret modeliyle, dolayısıyla hasta garantisiyle yaptırdığı Kocaeli Şehir Hastanesi için yalnızca kurdele kesmemelidir. Aynı zamanda 6 yıllık gecikme nedeniyle Kocaeli halkından özür dilemelidir. Bizler de yalnızca teşekkür etmiyoruz. Aynı zamanda özür bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı

Nusret Acur, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin bundan 10 yıl önce ihale edildiğini kaydederek, “2015 yılında ise şaşalı bir şovla butona basıldı, kurdele kesildi. Bu sırada Kocaeli halkına bir söz verildi. Şehir Hastanesi’nin 29 Ekim 2017’de açılacağı müjdesi verildi. Peki, 29 Ekim 2017’nin üzerinden kaç yıl geçti? Bu geçen 6 yıl içerisinde hükümet yetkilileri sürekli, ‘Yakın zamanda açılacak’ sözü verdi. Fakat hastane bir türlü açılmadı. Dahası, hükümet yetkilileri hastaneyi yapan ortaklığın kapısını çalıp ‘Bu hastane ne zaman bitecek?’ sorusunu sormaktan dahi aciz kaldı” dedi.    

“Şehir Hastanesi Devlet Hastanesi değil”

Türkiye’de Şehir Hastanelerinin Devlet Hastanesi olduğun dönük yanlış bir algılamanın olduğunu ifade eden Acur, “Türk Tabipler Birliği’nin raporunda da yazdığı gibi, Şehir Hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılır. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracıdır. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası öder. Dolayısıyla Şehir Hastanesi’ni her ne kadar hükümet açsa da, o hastane belirlenen süre boyunca hastaneyi yapan ortaklığa aittir” dedi.

“Kamulaştırma kararı yeni mi aklınıza geldi?”

Nusret Acur, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin tramvay hattı projesinin de tıpkı Şehir Hastanesi gibi bitirilemeyen bir proje olduğunu ifade ederek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’ne 3 yıl önce başlandı ama ne zaman biteceği hala belirsiz. Öte yandan tramvay hattı ile ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, güzergah üzerindeki bazı alanlar acele kamulaştırılacak. Sormak istiyoruz: Kamulaştırma kararı yeni mi aklınıza geldi? Kamulaştırmalara yeni başlanacaksa bu hat ne zaman bitecek?”

“Vatandaşlar diğer hastaneleri merak ediyor”

Son olarak vatandaşların diğer hastaneler konusunda kaygılarının olduğunu kaydeden Acur, “Bilindiği gibi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ile İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin kısmi olarak kapanacağı, buradaki doktorlar, hemşireler ve sağlık personellerinin bir kısmının Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaydırılacağı daha önce açıklandı. Kocaeli olarak bu kısmi kapanmaların boyutunu merak ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda detaylı bir açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.