Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan: 2021 geçim yılı olacak

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 2021 yılının geçim derdi yılı olacağını savundu.

İYİ Parti Türkiye Büyük

Lütfü Türkkan, gazetecilerin saldırıya uğraması ve ekonomi üzerinden hükümeti eleştirdi. Vatandaşın gündeminde reformlar değil ekonomi ve geçim derdi olduğunu savundu. Türkkan: “Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetçi ve gazetecilere yapılan saldırılara karşı sessizliğini muhafaza ediyor.” ifadelerini kullandı.

‘GERÇEK GÜNDEM EKONOMİ’

Milletin gerçek gündeminin ekonomi olduğuna dikkat çeken Türkkan şunları aktardı; “Yoksulluk giderek artıyor. Milletin gerçek gündemi ekonomi. İktidar boş konularla gündemi istediği kadar meşgul etsin. Her önüne gelene terörist demek, muhalefeti sokak terörüyle korkutmaya çalışmak karın doyurmuyor. İktidar yalan söylemek konusunda Trump’la yarışa dursun. Millet artık iktidarın yalanlarına kanmıyor. Vatandaş evde tenceresini kaynatamıyor. 1 liralık ekmek için metrelerce kuyruğa giriyor. İktidar ve ortağı; vatandaşa çözüm sunmayı bırakın, 1 liralık ekmeğe bile el uzatıyor. Çarşı-pazar yangın yerine dönmüş. Türkiye, OECD ülkeleri arasında gıda fiyatlarında yüzde 20’yi aşan artışla zam şampiyonu. 50 yıl önce yaşanan tüp kuyruklarını anlatarak iktidar olanların, 18 yılın sonunda Türkiye’de insanları ucuz ekmek, ucuz sebze ve meyve kuyruklarına mahkum ettiğini görüyoruz. İnsanlar ucuz elma alabilmek için sonunu göremediğiniz kuyruğa giriyorlar. Diyanet üzerinden ‘akşam pazarı fetvası’ çıkarana kadar, pazardan artanları toplayan insanlara çare olun. Çare olmazsanız eğer 2021 yılında Türkiye’de yoksulluk 2 katına çıkacak. Yoksul insan sayısı 20 milyona dayanacak.”

‘GIDAYA ULAŞMAK ZOR OLACAK’

2021 yılında gıdaya ulaşmada sorunların yaşanacağını iddia eden Türkkan şunlara vurgu yaptı; “Türkiye 2021 yılında gıdaya ulaşmada zorluk yaşayacak. İki konu var bununla alakalı bir; öncelikle Türkiye’nin ithalata dayalı bir tarım politikasına ihtiyacı var. İnsanlar beslenmek için ülkeye gıda ithalatı yapmak zorunda başta yağ olmak üzere, hububat ürünleri olmak üzere. İkinci olarak, pandemiden sonra bütün dünya ülkeleri gıda ithalatı konusunda ciddi önlemler aldı. Örneğin Rusya yaklaşık 11 aydır yağ ihracatına müsaade etmiyor. Türkiye gıda ithalatı konusunda ciddi sorunlar yaşayacak. Gıdaya erişimde bütün dünya zorluk çekecek ama Türkiye çok daha fazla hissedecek. Bir yandan yüksek enflasyon ve hızla artan hayat pahalılığı, diğer yandan pandemiyle birlikte hızla artan işsizlik. Toplum büyük bir çöküşün eşiğinde. Hepimiz her hafta bir intihar haberiyle sarsılıyoruz. Yoksulluk intiharları giderek artıyor. İnsanımız iş ve aş diyerek canına kıyıyor.