Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan Gölcük Devlet Hastanesi’ni TBMM’ye taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bir türlü bitiremeyen ve ihalelerine katılım olmayan Gölcük Devlet Hastanesi inşaatını meclis gündemine taşıdı. Türkkan, Bakan Fahrettin Koca’ya “Uzun zamandır bitirilmeyen ve firmaların ihalesine girmekten kaçındığı inşaat ile ilgili sıkıntı mı bulunmaktadır, bu sıkıntılar nelerdir?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı hala tamamlanamadı. Sağlık Bakanlığı, hastanenin kalan inşaatının tamamlanması için ilk ikmal ihalesini 27 Temmuz’da yaptı, ancak ihaleye katılan firma olmayınca ihale iptal edildi. Hastanenin 1 Kasım’da yapılan ikinci ikmal ihalesine yine hiçbir firma katılmayınca ihale ikinci kez iptal edildi. Bu duruma dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

“İNŞAAT İLE İLGİLİ SIKINTI MI BULUNMAKTA?”

Türkkan, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

1 -Atıl vaziyette duran Gölcük Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanması için yapılan ikinci ihaleye de yine hiçbir firmanın katılmaması hakkında bakanlık olarak görüşünüz nedir?

2-Uzun zamandır bitirilmeyen ve firmaların ihalesine girmekten kaçındığı inşaat ile ilgili sıkıntı mı bulunmaktadır, bu sıkıntılar nelerdir?

3-Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili olarak neden bilgi verilmemektedir, sadece Gölcük için değil, Körfez’in güney yakası için de çok büyük önem taşıyan hastane ile ilgili olarak sessiz kalınmasının gerekçeleri nelerdir?

4-Hastanenin yapımı ve tamamlanması için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır, bu konuda önümüzdeki takvim nasıl işleyecektir?

5-Yeni ihale tarihi ne zaman açıklanacaktır?