Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan, kapalı olan Gölcük Halıdere vapur iskelesini TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, vatandaşların yeniden faaliyete geçmesi talebi üzerine Gölcük Halıdere Vapur İskelesi ile ilgili soru önergesi verdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, daha önce zarar ettiği gerekçesi ile kapatılan Gölcük Halıdere Vapur İskelesi yıllardır hizmet vermediğini, bölgede oturanlar başta olmak üzere vatandaşlar iskelenin yeniden faaliyete geçmesini istediğini belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

ÖNERGE VERDİ

Türkkan, önergesinde Kocaeli Gölcük’te yer alan Halıdere’ye 2008 yılında vapur iskelesi yapılmış, ancak aradan geçen zamanda zarar ettiği gerekçesi ile iskelenin faaliyeti durdurulmuştur.” diyen Türkkan, bölgede oturanların ve vapurla Halıdere’ye gitmek isteyenlerin devre dışı bırakılan iskelenin yeniden faaliyete geçirilmesini, vapur seferlerinin en az haftada 3 gün (Cuma, Cumartesi, Pazar) yeniden başlatılmasını talep ettiğini yazdı.

ÜÇ SORU YÖNELTTİ

Türkkan’ın Bakan Kurum’a yönelttiği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden cevap vermesi istenilen sorular şu şekilde:

1-Kocaeli Gölcük’te yer alan Halıdere’ye 2008 yılında yapılan ancak aradan geçen zamanda zarar ettiği gerekçesi ile faaliyeti durdurulan vapur iskelesinin yeniden faaliyete açılması düşünülmekte midir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin programı dahilinde böyle bir düzenleme yer almakta mıdır?

2-İskele yeniden faaliyete açılırsa vapur seferleri nasıl olacaktır, bölgede oturanların ve vapurla Halıdere’ye gitmek isteyenlerin talebi dikkate alınarak seferlerin en az haftada 3 gün (Cuma, Cumartesi, Pazar) yeniden başlatılması düşünülmekte midir, vapur seferleri haftanın hangi günleri ve saatlerinde nereden nereye olacaktır?

3-Halıdere İskelesi’nin yeniden faaliyete geçirilmesi düşünülmüyor ise iskelenin olduğu alan ile ilgili olarak ne yapılması düşünülmektedir, bu konuda Belediye’nin bir projesi bulunmakta mıdır?