Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan: Kocaeli’deki bu yapılar her an felakete davetiye çıkarabilir

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli’deki yapıları meclise taşıdı. Türkkan, geniş alana ihtiyaç duyan yerlerin daha çok nüfus barındıran geniş binaları tercih ettiğini, mal sahiplerinin ve komşuların duyarsızlığı ve denetimlerin eksik olması sebebiyle de bu yapıların her an felakete davetiye çıkarabileceğini belirtti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

Şubat ayında yaşanan deprem felaketlerinde, kimi binalarda bulunan zincir marketler, galeri, mağaza, kreş gibi işletmelerin bina kolonlarını kestiği ortaya çıkmıştı. Kolonları kesilen binaların ise depremde nasıl yerle bir olduğu ve hasarın boyutunu artırdığını tüm Türkiye kurtarma çalışmalarında izlemişti. Meydana gelen bu duruma karşı önlem almak ve yetkililerin bu kesilen kolonlara dikkatini çekmek için İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

KOLONLARI KESİLEN BİNALARI BULUN VE GEREĞİNİ YAPIN!

İyi Partili Lütfü Türkkan, beklenen büyük Marmara Depremi öncesi yetkililerin dikkatini çekmek ve önlem alınması için Kocaeli’nde kolonları kesilen binalara dikkat çekti. Şubat ayında yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Türkkan, yaklaşan deprem riski öncesi TBMM gündemine taşıdığı soru önergesiyle Kocaeli’nde kolonları kesilen binalar için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Daha önce de il genelinde yapılan inşaatların bir kısmının sadece kağıt üzerinde denetlenmesi skandalını ortaya seren Türkkan, bu sefer yine Kocaeli’nin tamamını ilgilendiren kesik kolonlu binalara vurgu yaptı. Binaların özellikle zincir marketler olmak üzere; galeri, mağaza, kreş ve dershane gibi işletmelerin alan kullanışlılığı için kolonları kestiğini belirten Türkkan, bu tür geniş alana ihtiyaç duyan yerlerin daha çok nüfus barındıran geniş binaları tercih ettiğini, mal sahiplerinin ve komşuların duyarsızlığı ve denetimlerin eksik olması sebebiyle de bu yapıların her an felakete davetiye çıkarabileceğini belirtti.

Türkkan önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltti;

1) Kocaeli genelinde bulunan zincir market, oto galeri, kreş ve dershane gibi işletmelerin sayısı kaçtır? Bu işletmelerin kaç tanesi bağımsız, kaç tanesi apartman gibi yapılarda yer almaktadır?

2) Kocaeli genelinde yukarıdaki işletmeleri barındıran yapıların kaç tanesinde kolonlar kesilmiştir? Bu konuda kaç şikayette bulunulmuştur? Şikayetler sonrası herhangi bir inceleme ve işlem yapılmış mıdır?

3) Kocaeli genelinde kolonları kesilen yapılarda oturanların sayısı kaçtır?

4) Kocaeli genelinde kolonların kesilip kesilmediğiyle ilgili yukarıda adı geçen benzer işletmelere yönelik başta zincir marketler olmak üzere herhangi bir yapı incelemesi ve denetimi başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa gerekçesi nedir?