Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan: SEDAŞ’ın müteahhidi olan firma neden sözünde durmadı?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 6 yaşındaki Yusuf Khalaf’ın ölmesi olayını meclise taşıdı. Beton elektrik direkleri arasında öldüğü belirlenen Yusuf ile ilgili SEDAŞ’a yüklenen Türkkan, Bakan Dönmez’in yanıtlaması istemiyle, “SEDAŞ’ın müteahhidi olan firmanın bu beton elektrik direklerini kaldırma sözü vermesine rağmen kaldırmadığı doğru mudur, firma neden sözünde durmamıştır?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

Olay, geçtiğimiz Aralık ayında Başiskele Mahmut Paşa Mahallesi Ova Sokak’ta meydana geldi. Yusuf Khalaf, evlerinin karşısındaki boş araziye 2 yıl önce bırakılan beton elektrik direklerinin üzerinde oynamaya başladı. Bir süre sonra Khalaf, kayan direklerin arasına sıkışıp, yaşamını yitirdi. Yusuf’un cenazesi, morgdan alınıp, Mahmutpaşa Camisi’ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından Yusuf Khalaf, Yeşilkent mezarlığında toprağa verildi.

KONUYU MECLİSE TAŞIDI

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan önergesinde, “Basında çıkan haberlere göre yüzlerce kilo ağırlığındaki beton direklerin bulunduğu yeşil alanın hemen yanında bir çocuk parkı yer almaktadır ve parkta oynayan çocuklar için tehlike oluşturan bu direklerin kaldırılması istenmesine rağmen aylardır kaldırılmamıştır. Mahalle muhtarı, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ), müteahhidi olan firmanın kendisine 1,5 ay önce bu beton elektrik direklerini kaldırma sözü vermesine rağmen kaldırmadığını ifade etmiştir” ifadelerine yer verdi.

“FİRMA NEDEN SÖZÜNDE DURMADI?”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplaması talebiyle verilen önergede şu sorular yöneltildi:
“1-Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’ne bağlı Mahmutpaşa Mahallesi Ova Sokak’ta yüzlerce kilo ağırlığındaki beton direklerin bulunduğu yeşil alanın hemen yanındaki çocuk parkında oyun oynayan çocuklar için tehlike oluşturan direklerin kaldırılması daha önce istenmesine rağmen neden kaldırılmamıştır?
2-6 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal olan direkler ne kadar zamandır bölgededir ve tehlike yaratacağı ortada olmasına rağmen hangi gerekçe ile orada tutulmaya devam edilmiştir?
3-SEDAŞ’ın müteahhidi olan firmanın bu beton elektrik direklerini kaldırma sözü vermesine rağmen kaldırmadığı doğru mudur, firma neden sözünde durmamıştır?
4-Yaşanan olay ile ilgili sorumluluk kime aittir, bu konuda inceleme başlatılmış mıdır, bu inceleme ne zaman tamamlanacaktır?
5-6 yaşında bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan olayda sorumluluğu olanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?