Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan’dan Bakan Murat Kurum’a: 2 bin 300 civarında yapı 23 yılda neden hala yıkılmadı?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması talebiyle Kocaeli’de orta hasarlı tanımlanmış ve daha kötü durumda olan 2 bin 300 civarında yapı olduğun belirterek soru önergesi verdi. Türkkan, Kurum’a “Bu yapılar aradan geçen 23 yılda neden hala yıkılmamıştır, bu konuda harekete geçmek için ne beklenmektedir?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talebiyle TBMM’de soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde “Basında çıkan haberlere göre; 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’de orta hasarlı tanımlanmış ve daha kötü durumda olan 2 bin 300 civarında yapı olduğu konu ile ilgili çalışan akademisyenler tarafından ifade edilmiş, bu yapıların bir an önce yıkılması gerektiğine dikkat çekilmiştir. Kocaeli Havzası’ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği yine akademisyenlerce vurgulanmıştır” ifadelerine yer vererek 10 soru sordu.

“HAREKETE GEÇMEK İÇİN NE BEKLENMEKTEDİR?”

Türkkan tarafından Bakan Kurum’a şu sorular yöneltildi:

  • 1-17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’de hala yıkılmayan orta hasarlı ve ağır hasarlı olarak tanımlanmış kaç yapı bulunmaktadır?
  • 2-Bu yapıların Kocaeli genelinde dağılımı nasıldır, hangi ilçede kaç yapı bu kapsama girmektedir?
  • 3-Söz konusu binalarda kaç kişi oturmaktadır?
  • 4-Bu yapılar aradan geçen 23 yılda neden hala yıkılmamıştır, bu konuda harekete geçmek için ne beklenmektedir?
  • 5-Bu binalar ile ilgili olarak Bakanlık tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu binalar ile ilgili yıkım işlemi ne zaman gerçekleştirilecektir?
  • 6-Olası bir depremde orta hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkılma tehlikesine karşı aynı acıların tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızın aldığı bir tedbir bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir?
  • 7-Akademisyenlerin üzerinde durduğu, Kocaeli Havzası’ndaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması ve bu çalışmanın sonucuna göre daha fazla vakit kaybetmeden gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği konusunda Bakanlık ne düşünmektedir, böyle bir çalışma ne zaman yapılacaktır?
  • 8-Beklenen olası Marmara Depremi için Bakanlığınız tarafından hazırlanan acil eylem planı var mıdır?
  • 9-Türkiye Deprem Tehlike Haritası yayınlanmış, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğinde yerin hangi bölgelerinin daha fazla salınım yapacağı ve daha tehlikeli sonuçlar üretebileceği konusunda bilgiler elde edilmiştir.
  • 10- Ülke bazlı olan bu haritanın bölgesel ve şehirsel bazda daha detaylandırılması düşünülmekte midir, yürütülen böyle bir çalışma bulunmakta mıdır?