Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan’ın çiftliğine 662 bin TL ceza!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın iddiaları sonrası, AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun şikayeti üzerine Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Lütfü Türkkan’a ait Türkkan Yağ adlı fabrikaya baskın yapmış, fabrikanın bir bölümünü mühürlemişti.

Katırcıoğlu’nun diğer bir iddiası ise Lütfü Türkkan’a ait Nezir Ağa Çiftliği‘nin TOKİ’ye ait olduğuydu. Dilovası Belediyesi ortaya atılan iddialar üzerine Türkkan’ın Köseler Köyü‘nde bulunan çiftliğine gitti. Yapılan incelemenin ardından belediye ekipleri, çiftliğin kaçak kullanıldığını belirterek 662 bin TL para cezası kesti.

BELEDİYE EKİPLERİ TUTANAK TUTTU

Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından tutulan tutanakta ise şu ifadeler yer aldı: “29. 05. 2020 Cuma Günü Belediyemiz Yapı Kontrol Birimlerince Köseler Köyü 328 ada 1 parsel 328 ada 3 parsel, 2243 parsel ve 2081 nolu parseller üzerinde kurulu bulunan ve Nezirağa Entegre Besicilik LTD. ŞTİ adına faaliyet gösteren çiftlikle bulunan yapılar ile ilgili kontrol ve tespitler yapılmıştır. Bu tespitler sırasında çiftlikte bulunan görevlilerden çiftliğe ait Yapı Ruhsatı, Yapı Kullarına İzin Belgesi, Yapı Kayıt Belgesi gibi tüm resmi izinler talep edilmiş, ancak tarafımıza ibraz edilememiştir.

SÜRE TANINDI

Çiftlik ile ilgili ruhsat ve izinler firma avukatlarından telefon ile talep edilmiş ancak yine olumlu sonuç alınamamıştır. Bu doğrultuda firmaya 1 Haziran 2020 Pazartesi gününe kadar süre tanınmış ve çiftlikte bulunan tüm yapılara ait var ise yapı ruhsatı, Yapı Kullanma İzin Belgesi, Yapı Kayıt Belgesi vb. ruhsat ve izinlerin, Yap Kontrol Birimine ibraz edilmesi talep edilmiştir.

İBRAZ EDİLMEDİ

Ancak 01. 06. 2020 Pazartesi günü Firma tarafından herhangi bir belge ibraz edilememiştir. Bu nedenle 01. 06. 2020 Pazartesi günü saat 15.30’da Belediyemiz Yapı Kontrol Birimi ve Zabıta Birimi tarafından, Köseler Köyü’nde bulunan Nezirağa Et Entegre Besicilik LTD. ŞTİ. Çiftliği’ne gelinmiş, çiftlik görevlileri ve firma avukatı ile yüz yüze görüşülmüş, firma avukatının herhangi bir belge ibraz edilemeyeceğini bildirmesi üzerine çiftlikte bulunan tüm yapılar ile ilgili olarak herhangi bir ruhsat veya yapı kullanım izin belgesi ibraz edilemediğinden dolayı kaçak yapı olarak değerlendirilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanununun 32. Ve 42. Maddeleri gereğince tespit ve tutanak yapılmıştır.”

Nezir Ağa Çiftliği Tutanağı

TÜRKKAN CEZA