Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Ellibeş kaybedenler kulübüne yazılacak mı?

AK Parti’de aday adayı olmak için görevinden istifa eden Mehmet Ellibeş’in aday listesinde yer alıp almayacağı merak ediliyor. AK Parti’nin Mehmet Ellibeş’ten önceki son 3 il başkanı listelerde kendilerine yer bulamamıştı.

AK Parti’de aday adayı
SEBO İMZA

AK Parti Kocaeli’de il başkanlığı yapan Nihat Ergün, Fikri Işık, İbrahim Karaosmanoğlu ve Zeki Aygün gibi isimler partinin önemli kademelerinde yer aldı. AK Parti İl Başkanlığı görevinin bir sonrası Ankara olarak biliniyordu. Bu gelenek Mahmut Civelek’in aday gösterilmemesiyle bozuldu. Ardından Şemsettin Ceyhan geldi. O da seçimlerde kendine listelerde yer bulamadı.

BÜYÜKAKIN’LA ARASI İYİYDİ İKİ BAŞLILIK ÇIKMADI

Şemsettin Ceyhan’ın ardından Abdullah Eryarsoy il başkanı oldu. Eryarsoy ise il başkanlığı görevinden el çektirildi. Partiyi toparlaması için bir ağabey modeli bulundu. O isim ise eski Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş oldu. Ellibeş döneminde parti içindeki dağınıklık sona erdi. Partiye beklenildiği gibi ağabeylik yaptı. Bu duruma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la olan yakın ilişkisi de kolaylık sağladı. İki başlılık yaratılmadı.

TORUN SEVEBİLİRDİ

Ellibeş’in bu görevinden sonra geri çekileceği torunlarını seveceği bekleniyordu. Ancak o da milletvekili aday adayı oldu. Mehmet Ellibeş’in bugüne kadar sürdürdüğü il başkanlığı sürecinin ödüllendirilebileceği, listenin seçilir yerinden aday yapılacağı görüşü üzerinde duranlar var. Ancak partiye taze kan gerektiği, bu nedenle Ellibeş’in yerine başka isimlerin de tercih edilebileceği de konuşuluyor.

TALUS’UN MOTİVASYONUNU DA DÜŞÜREBİLİR

Ellibeş, aday gösterilmezse son 4 AK Parti il başkanına TBMM kapısı kapatılmış olacak. Yeni gelenler için bunun bir motivasyon düşüklüğüne neden olması da muhtemel seçeneklerden. AK Parti Kocaeli İl Başkanı olan Şahin Talus’un gönlünde aday olmak yatıyordu. Bu herkesçe biliniyordu. AK Parti Kocaeli il başkanlığı görevinin Talus’un üstüne kalması nedeniyle aday olamadı. Ellibeş’in listeye girememesi Talus’un da moralini bozar.