Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar Kocaeli’den aday adayı oldu

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı oldu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı

Nazim Ozgun Erbulan 1

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçim öncesi AK Parti’de milletvekili aday adaylık başvuruları 13 Mart tarihi itibariyle başladı. AK Parti’de çok sayıda ismin milletvekili aday adaylık başvurusu yapması bekleniyor. Bu kapsamda aday adayları il binasına giderek adaylık başvurusunda bulunuyor. Bazı isimler de Ankara’da bulunan genel merkeze gidip doğrudan başvurabiliyor.  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar görevinden istifa edip AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı oldu.

“KOCAELİ BİZE GÜZEL KATKILARDA BULUNDU”

Bayraktutar açıklamasında, “14 Mayıs 2023 seçimlerimiz şimdiden hayırlı olsun. Kocaeli doğumlu olduğum için Kocaeli bize her zaman güzel katkılarda bulundu. Memleketimizin geleceği için aday oluyorum. Bilgi birikimimi Kocaeli için kullanmak istiyorum. Yeniden ufuklara yeniden zirvelere diyerek Türkiye’nin 100. Yılı hayırlı olsun” dedi.

MEHMET BAYRAKTUTAR KİMDİR?

1958 yılında Kocaeli ili Yuvacık Kasabası’nda doğan Mehmet Bayraktutar, ilköğrenimini ve hafızlık kursunu da Yuvacık’ta tamamladı. Daha sonra İzmit İmam Hatip Lisesi bitiren Bayraktutar 1981 yılında İzmit Merkez Petrol Ofisi Camii İmam Hatibi olarak göreve başladı. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Bayraktutar 24 yıl din görevlisi olarak hizmet verdi. 1990 yılında Kocaeli Din Görevlileri Derneği Yönetim Kuruluna seçilen Bayraktutar 1999 yılında Kocaeli Din Görevlileri Derneği Başkanı seçildi. 2000 yılında Kocaeli Diyanet-Sen İl Temsilcisi olarak başladığı sendikacılık hayatına sırasıyla 2002 yılında Şube Başkanı, 27 Mart 2005 ve 3 Şubat 2008 yılında yapılan Diyanet-Sen Genel Merkez Olağan Genel Kurulunda Genel Sekreter seçildi. 25 Ocak 2010 tarihinde Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız’ın vefatı üzerine Diyanet-Sen Genel Başkanlığını yürüttü. 12 Şubat 2011’de yapılan Diyanet-Sen Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan, 17 Nisan 2011’de yapılan Memur-Sen Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu seçimlerinde de Genel Mali Sekreter seçildi. 28 Şubat 1 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen Diyanet-Sen 5. Olağan Genel Kurul seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Diyanet-Sen Genel Başkanlığa seçildi ve halen bu görevini yürütmektedir. Bayraktutar evli ve 3 çocuk babasıdır.