Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP ilçe kongreleri tek adaylı olacak!

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, ilçe kongrelerinde mevcut başkanların listelerinin onay aldığını ve seçimlerin tek adaylı yapılmasına karar verildiğini söyledi. Ünlü, sert uyarılarda da bulunmayı ihmal etmedi.

MHP Kocaeli İl Başkanı

SEBO min 3MHP Kocaeli’de kongre süreci başlıyor. İlçe kongrelerinin tek adaylı kongreler olarak yapılması bekleniyor. Ancak farklı adaylar da sahaya çıkıyor. Bu süreci Bağımsız Kocaeli’ye değerlendiren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, tüm teşkilata önemli uyarılarda bulundu. Ünlü, “İlçe kongreleri tek adaylı olacak. Provokatörlere fırsat tanınmayacak” dedi.

“FERİT TAŞDEMİR İLÇEYE ADAY OLMAYINCA…”

Ünlü, Gebze İlçe eski Başkanı Ferit Taşdemir’in il başkanlığın adaylığını açıklamasını değerlendiren Ünlü, “MHP’nin ilçe başkan adayı olamayınca, ‘il başkanı adayı olacağım’ diyenin notunu dava arkadaşlarımız var. Her parti üyesinin bir yere gelme hakkı vardır. Önce ilçe kongrelerini yapacağız. Onlar da tek listeli olacak. Genelge gereği tek listeli kongreler yapılacak. 12 ilçede mevcutların listeleri onay almıştır” dedi.

“GENEL MERKEZİ ARASINLAR TEK LİSTE OLACAK”

İlçe kongreleriyle ilgili Ünlü, şu ifadeleri kullandı: “Provokatörlük yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kafası karışık arkadaşlar genel merkezi arayabilirler. Başka zaman genel merkeze ulaşanlar şimdi neden ulaşmıyorlar? MHP kongrelerinde provokatörlüğe müsaade etmeyecek bir. Aday olsa da seçimi almak için milyonda bir şansı olmayanların adaylıkta diretmesi iyi düşünülmelidir.

“İL BAŞKANLIĞINDA DA AYNI FORMAT OLACAK”

Aynı format il kongresinde de geçerli olacak. Delege olmayanlar salona giremeyecek. 2023’ün altyapısı seçilecek ekip tarafından oluşturulacak. Kimse evcilik oynamıyor. Görevi alacak arkadaşlar ağır bir görev alıyor. Ayasofya’da namaz kılmanın bir bedeli var. İşimiz zor, gece gündüz çalışacağız. Kravat takıp ben ilçe başkanıyım deme devri bitti. MHP Liderinin Kocaeli’ye olan güvenini yere düşürmeyecek ekipler yine görev başında olacak. Biz 2023 seçimlerine 3 yıl önce hazırlanıyor. Ayağımızdan çekmek isteyenlere müsaade edeceğimizi de kimse düşünmesin.”

MHP GENEL MERKEZİ’NDEN TEK LİSTE GENELGESİ!

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez il başkanlarına dün 11 maddelik genelge gönderdi.

İşte 11 Maddelik Genelge

1. “Maske, temizlik ve sosyal mesafe” kuralı hassasiyetle uygulanacaktır.

2. İlçe kongrelerinin gerçekleşeceği alanlar dezenfekte edilecek, girişlerde el dezenfektanları bulundurulacaktır.

3. Kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşleri ölçülerek, her birine maske temin edilecektir.

4. Delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları sağlanacaktır.

5. Oy kullanma işlemi sırayla yapılacak, delegeler oy kullanma işleminden sonra sandık başında beklemeyeceklerdir.

6. Kongreler, seyircisiz bir şekilde ve sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

7. Kovid-19 pandemisiyle boğuşurcasına mücadele eden Türkiye’nin içinden geçtiği hassas dönemde partimizin verdiği resmin niteliği ve niceliği, kamuoyunda her zamankinden daha fazla beklenti oluşturmaktadır. MHP’nin Türk siyasetinde oynadığı başat ve birleştirici rolün ve katkıda bulunduğu toplumsal barışın sürdürülmesi açısından, kongre sürecinde birlik ve beraberlik havasını yansıtan bir atmosferin teneffüs edilmesi elzemdir. Kendi içinde birlik ve bütünlük sağlayamayan bir grubun, bir topluluğun veya siyasi oluşumun; ortak bir mesajı dışarıya benimsetmesi mümkün değildir. Şu günlerde partimizden beklenen ve aranan birliktelik havasını, dayanışma ruhunu aksettirecek en uygun vasıta, bilhassa ilçe kongrelerinin “tek ses, tek yürek, tek bilek” hâlinde gerçekleştirilmesidir. Bilindiği gibi aynı gerekçelerle kurultay sloganımız “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik.” olarak belirlenmiş ve bu konsepte bir de “Kazanan Türkiye olacak.” mottosu eklenmiştir. O itibarla ilçe kongrelerine genel merkezimizden onayı alınan dava arkadaşlarımızla herkesin üzerinde uzlaşmaya vardığı tek liste hâlinde gidilecek, birlik ve bütünlüğümüz adına başkaca aday çıkarılmayacaktır.

8. Fitne ve fücur hesabıyla veya kişisel çıkar, haset, gereksiz heveskârlık gibi sebeplerle meydana gelebilecek adaylık girişimlerinin birlik ve bütünlük atmosferini bozabileceği göz önüne alınarak farklı niyetlerle yapılan adaylık girişimleri önlenecektir.

9. İlçe kongrelerimize dışarıdan müdahale ve sızma teşebbüslerinin, maksatlı kışkırtma hamlelerinin her şart ve durumda engellenmesi gerekmektedir.

10. Genel Merkezimizin kongre süreci hakkında aldığı söz konusu kararlara uymayan kişi ve kişiler hakkında gereken her türlü tedbir alınacaktır.

11. Kongreler yapılırken huzur ve sükûneti bozmaya, kargaşa çıkarmaya çalışan; birlik, bütünlük ve tesanüt olgusunu baltalamaya niyetlenen kimseler hakkında parti Tüzüğü uyarınca işlem yapılacaktır.