Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Kocaeli’de genel merkez şaşırtır mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için başvuru yapan Kocaeli aday adaylarının listesi bugün MHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından duyuruldu. Bu isimler arasında mevcut vekil Saffet Sancaklı da var. Kocaeli’de aday adaylarının umudu yüksek değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
SEBO İMZA

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için MHP’de 14 Mart’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 21 Mart Salı günü 17.00’da sona erdi. Kocaeli’den başvuran isimlerin listesi MHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından bugün paylaşıldı. Toplam 33 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bu isimler arasında mevcut vekil Saffet Sancaklı da bulunuyor. Sancaklı’nın liste başı olması ihtimali güçlü görünüyor.

AYDIN ÜNLÜ GÜÇLÜ BİR GERİ DÖNÜŞ İSTİYOR

Aday adayları arasında eski il başkanları Aydın Ünlü ve Yunus Emre Kurt, Celalettin Yaylak, gibi isimler de bulunuyor. Aydın Ünlü ve ekibi siyaset sahnesine güçlü bir şekilde girmek için adım attı. Davasından beraat eden, MHP Genel Merkezi’yle ilişkilerini sürekli sıkı tutan Aydın Ünlü, listenin ilk sıralarından aday gösterilmeyi bekliyor. MHP tabanının Kocaeli’de ve diğer illerde en çok tanınan isimlerinden olan Ünlü, bir geri dönüş bekliyor. Ünlü’ye yakın isimler ise umutlu.

YUNUS EMRE KURT POPÜLERİTESİNİ KAYBETTİ

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın ardından MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevine atanan Yunus Emre Kurt, bir yıl içinde ekibini dağıtmıştı. Saffet Sancaklı’yla ve Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Özdemir’le arası açılan Kurt, yalnız kalmıştı. Kurt, daha sonra il başkanlığından istifa ederek aday adayı oldu. Kurt da listenin ilk sıralarından aday olmak istiyor. Ama mevcut teşkilatla arası bozuk olan Kurt’un siyasi kaderi MHP Genel Merkezi’nde.

SAFFET SANCAKLI VAZGEÇMİYOR

Kocaeli’de aktif bir milletvekili olmasa da Saffet Sancaklı Kocaeli’den vazgeçmiyor. Aydın Ünlü’yle de Yunus Emre Kurt’la da il başkanlıkları döneminde kavgalı olan Sancaklı, bu dönemde de Kocaeli’den aday adayı oldu. Genel merkezden izin almadan adaylığını açıklamayacağı bilinen Sancaklı’nın yeniden Kocaeli birinci sıradan listeye girmesi güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. Ancak tabanda artık dışardan bir milletvekiline tahammül de azalmış durumda.

KADIN ADAYLAR UMUTLU

MHP’de siyaset yapan sınırlı sayıda kadın var. Bu isimler de aday adaylığı başvurusunu yaptı. Her dönem adını konuşturan Hilal Elmas yeniden aday. Avukat Havva Köse ve Yudum Kaşıkçi de başvurularını yaptı. Listeye bu isimlerden birinin ilk sıralarda girmesi beklentiler arasında.

İŞTE MHP KOCAELİ’NİN TÜM ADAY ADAYLARI

1. Abdülkadir Danışmaz

2. Abdülkadir Koray Yener

3. Ali Osman Ayaz

4. Aydın Ünlü

5. Celalettin Yaylak

6. Cevdet Dereci

7. Dündar Polat

8. Ekrem Yılmaz

9. Emre Külcü

10. Gönül Üremiş

11. Gürcan Kolay

12. Hacı Ertan

13. Haktan Kalıntaş

14. Halil Maya

15. Halil Özkan Özkara

16. Hasan Galyan

17. Havva Köse

18. Hilal Elmas

19. İsa Araz

20. Kader Garipoğlu

21. Muhteren Çay

22. Murat Balta

23. Murat Kula

24. Münip Ağyar

25. Nedret Aşçi

26. Rıza Ağda

27. Saffet Sancaklı

28. Salih Türk

29. Serkan Günaydın

30. Sezgin Esmer

31. Tayfun Tosun

32. Yudum Kaşıkçı

33. Yunus Emre Kurt