Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Kocaeli’de Sancaklı’nın dediği oldu… Ünlü ve Kurt listede yok

MHP Kocaeli milletvekili aday listesi açıklandı. Aday listenin başında yine Saffet Sancaklı yer aldı. Eski il başkanları Aydın Ünlü ve Yunus Emre Kurt listede yer bulamadı!

MHP Kocaeli milletvekili aday
SEBO İMZA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aday adaylık sürecinde 14 Mart 2023 tarihinde başladı. MHP Kocaeli’de de yoğun geçen aday adaylık başvurusunun ardından toplamda 33 isim Kocaeli aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bugün MHP Kocaeli Milletvekili adayları belli oldu. Mevcut milletvekili Saffet Sancaklı Kocaeli’nin yine 1. sıra adayı oldu. Listede olması beklenen birçok isim ise listeye giremedi.

YUNUS EMRE KURT SAMAN ALEVİ OLDU

MHP Kocaeli İl eski başkanları Aydın Ünlü ve Yunus Emre Kurt liste dışı kaldı. Yunus Emre Kurt, Kocaeli Ülkü Ocakları başkanıyken MHP Kocaeli İl Başkanı olarak atanmış ancak 1 yıl içinde ekibi dağılmıştı. Aday adayı olmaya karar verdikten sonra Kurt il başkanlığından istifa etmişti. Büyük beklentilerle siyasette yerini alan Kurt, bir saman alevi örneği sergiledi. Hızlı başladı menzile ulaşamadı.

AYDIN ÜNLÜ’YE YİNE BEKLEMEK DÜŞTÜ

MHP’de bir diğer adaylık bekleyen isim de Aydın Ünlü’ydü. Ekibi olan, hala her gün onlarca partiliyle bir araya gelen Ünlü, bu seçimde şansını denemek istedi. Ünlü ve arkadaşları iadei itibar bekliyordu. Ancak MHP Genel Merkezi, Aydın Ünlü’ye yine beklemesini söyledi ve listeye almadı. Ünlü, listeye girmese de ülkücü gibi davranmaktan bir adım geri atmayacağını açıklamıştı.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ” DEDİ

Ünlü, listelerin açıklanmasının hemen ardından “Hep birlikte çalışacağız, başaracağız. Cumhur ittifakını Kocaeli’den en yüksek oy oranı ile temsil edeceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HİLAL ELMAS LİSTEYE ALINMADI

MHP’de kadın aday adayları içinde en güçlülerinden biri Hilal Elmas olmuştu. Elmas, genel merkezde görevler almış, aday olmuş, partide çok emeği olan bir siyasetçiydi. Hilal Elmas bu kez MHP Genel Merkezi tarafından listeye alınmadı. MHP’nin yeni kadın yüzü Yudum Kaşıkçı oldu. Kaşıkçı MHP Kocaeli’nin 2. Sıra adayı yapıldı.

SAFFET SANCAKLI VAZGEÇMEDİ

Kocaeli’de 2 dönem milletvekili olan Saffet Sancaklı, yine liste başını aldı. MHP Genel Merkezi, Sancaklı’yı her şeye rağmen Kocaeli’nin birinci sırasına yazdı. Sancaklı, Kocaeli’ye gereken önemi göstermediği için sık sık eleştirildi. Ancak MHP Genel Merkezi tüm eleştirilere kulak tıkayarak Sancaklı’yı Kocaeli’ye yeniden birinci sıra yaptı.

NE KADAR BARIŞIK KALACAĞI ŞİMDİDEN MERAK EDİLİYOR

MHP’de durumlar bu şekilde. İki eski il başkanı doğrandı. Hilal Elmas liste dışına atıldı. Sancaklı Kocaeli’de olmadan Kocaeli MHP’yi dizayn etmeyi başardı. İki il başkanı deviren Sancaklı’nın yeni yönetimle ne kadar barışık kalacağı şimdiden merak edilmeye başlandı.

İŞTE MHP Kocaeli Milletvekili Aday Listesi

1 SAFFET SANCAKLI

2 YUDUM KAŞIKÇI

3 EMRE KÜLCÜ

4 HAKTAN KALINTAŞ

5 HASAN GALYAN

6 CELALETTİN YAYLAK

7 SERKAN GÜNAYDIN

8 HALİL MAYA

9 MURAT BALTA

10 HAVVA KÖSE

11 MUHTEREN ÇAY

12 HACI ERTAN

13 İSA ARAZ

14 ABDÜLKADİR DANIŞMAZ