Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’de hareket başlamadan bitti!

MHP Kocaeli ilçe kongreleri 15 Ağustos’ta başlayacak. MHP Genel Merkezi’nin talimatı nedeniyle ilçe kongreleri tek adaylı yapılacak. Kongre sürecinde seçim heyecanı yaşayan, aday olmayı düşünen, liste hazırlayan isimlerin heyecanı kursağında kaldı.

MHP Kocaeli ilçe kongreleri

SEBO min 4MHP’de ilçe kongreleri 15 Ağustos’ta başlayacak. Çok adaylı kongreleriyle hatırlanan MHP, bu kongre döneminde MHP Genel Merkezi’nin yayımladığı genelgeyle tek listeli kongreler yapacak. İlçe kongre tarihleri açıklanır açıklanmaz MHP’de birçok ilçede adaylığı hazırlanan isimler oldu. Kongre heyecanı yaşayan MHP’liler liste çalışmasına başlamıştı.

GENEL MERKEZ KARAR ALMADAN ÜNLÜ SÖYLEMİŞTİ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, aylar öncesinden mevcut ilçe başkanlarıyla yollarına devam etmek istediklerini açıklamıştı. Bu açıklama yapıldığında MHP Genel Merkezi‘nin tek adaylı kongre kararı bulunmuyordu. Çok adaylı kongreleriyle hafızalara kazınan MHP’de böyle bir karar da beklenmiyordu. Ancak genel merkez pandemi sürecini de öne sürerek tek adaylı kongre kararını aldı.

ÜNLÜ’NÜN MUHALİFLERİ ÜZÜLDÜ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye muhalif olan ancak ilçe başkanlarının desteği nedeniyle bu muhalifliği açık açık yapamayan isimler, kongre sürecinde delege hesabı yapmaya başlamıştı. Gebze’den eski ilçe başkanı Ferit Taşdemir, ilçe başkanlığına aday olması beklenirken il başkanlığına aday olduğunu duyurmuştu. Mevcut delege yapısıyla Taşdemir’in seçimi kazanma ihtimali çok zayıf görülüyor. MHP içerisinde Taşdemir’in adaylıktan vazgeçeceği sık sık konuşuluyor.

12 İLÇE BAŞKANI TEK İSMİ DESTEKLİYOR

Öte yandan, tüm mevcut ilçe başkanlarına destek veren İl Başkanı Aydın Ünlü, aynı desteği de ilçe başkanlarından görüyor. 12 ilçe başkanı, il başkanı olarak bir dönem daha Aydın Ünlü’yü il başkanı görmek istiyor. Görünen o ki; MHP’de bir değişiklik yaşanmayacak ve kongreler formalite icabı gerçekleştirilecek. Eski heyecanlı MHP kongreleri ise bir sonraki kongre dönemine kalacak. Tabii ki MHP, AKP gibi tek liste ısrarını sürdürmezse.