Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’li Kazan’dan muhtarlara çok önemli bilgilendirme

İzmit Belediye Meclisi MHP Meclis Üyesi İlker Kazan, köy muhtarlarını ziyaret etti. Kazan bu ziyaretlerde kırsal mahalle statüsü ile ilgili bilgileri muhtarlara katardı.

İzmit Belediye Meclisi MHP

MHP’nin tanınan simalarından İzmit Belediye Meclisi MHP Meclis Üyesi İlker Kazan, saha çalışmalarını sürdürüyor. Kazan’ın dünkü durağı Kocatepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Kabak ve Hatipköy Muhtarı Habibe Demiroğlu’nun makamları oldu.

“BİZİM GÖREVİMİZ HİZMET”

Kazan, ziyaretinde “Hizmet etmek bizim görevimiz. Görevimizin hakkını vermeliyiz. Bizler de yaptığımız işin en iyisini yapmaya çabalıyoruz. Ecdadımızın emaneti olan İzmit’e hizmet etmek bize onur ve şeref veriyor. Tek görevimiz halkımızı mutlu etmektir” dedi. Sağlıktan sosyal belediyeciliğe kadar yaşamın her alanında vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Kazan İzmit’in her konuda örnek olması gerektiğini dile getirerek, vatandaşlardan Muhtarlarla ilgili olarak sürekli takdir duyduğunu belirtti ve kendilerine teşekkür etti.

KAZAN ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ MUHTARLARLA PAYLAŞTI;

Kazan, “İnsanlar daima yüksek, temiz ve kutsal amaçlara yürümelidirler. Bu hareket şeklidir ki insan olanın vicdanını, beynini ve bütün insanî kavramını tatmin eder. Bu şekilde yürüyenler, ne kadar büyük özveride bulunurlarsa, yükselirler ve bu hareket şekli kesinlikle açık olur. Çünkü alnı açık, beyni açık, kalp ve vicdanı açık insanlar tarafından yönetilen toplumlar, ancak bu anlamda hareketlerin izleyicisi olabilirler” diyerek Atatürk’ün sözlerini paylaştı.

MUHTARLARA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Kazan, “Şubat belediye meclisinde verdikleri önerge hakkında muhtarlara bilgilendirmeler yaptı. Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7254 Sayılı Kanun’un 10. maddesi ile başvuru yapmak şartı ile köy statüsü değiştiğini bu kanuna göre kendisinin İzmit belediyesinde önerge verdiğini ve vatandaşlara yararlı olacak bu kanunun vatandaşlara anlatılması gerektiğini , önemlilerinin bazılarının ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanır. Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmadığını; anılan kanuna göre alınması gereken diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli uygulandığını. Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre alınması gereken emlak vergisinden muaf olduğu” gibi bilgileri aktardı.

Muhtarlar ise ziyaretlerinden dolayı mutluluklarını dile getirerek mahalleleri ile ilgili bazı ihtiyaçlarını bazı sıkıntılarının dile getirilmesinden dolayı Kazan’a teşekkür etti.