Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’nin Kocaeli’de 16 yıllık kaderi değişecek mi?

MHP Kocaeli’de 4 seçimdir 1 milletvekili çıkarması “MHP’nin Kocaeli’de 16 yıllık kaderi değişecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.

MHP Kocaeli’de 4 seçimdir
Nazim Ozgun Erbulan 1

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli adayları açıklandı. Genel merkez tarafından bir internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 14 milletvekili adayının ismi belli oldu. Kocaeli’de 2015 seçimlerinden itibaren ilk sırada yer alan Saffet Sancaklı geleneği bozulmadı. 2023 genel seçimleri öncesinde ilk sırada Saffet Sancaklı, ikinci sırada Yudum Kaşıkçı, üçüncü sırada ise Emre Külcü yer aldı.

2015’TEN BERİ SANCAKLI

MHP 16 yıldır Kocaeli’de sadece bir milletvekili çıkarabildi. 2007 Genel Seçimleri’nde daha sonra İYİ Parti’ye geçen Cumali Durmuş, 2011 Genel Seçimleri’nde daha sonra İYİ Parti’ye geçen Lütfü Türkkan birinci sıradan aday gösterildi. 2015 Genel Seçimleri’nde birinci sırada yer alan Saffet Sancaklı milletvekili seçildi. 2018’de de birinci sırada yer alan Sancaklı, yeniden milletvekili seçildi. 2023 Genel Seçimleri’nde de birinci sırada yer alan Sancaklı’nın yeniden meclise girmesi bekleniyor. Bir diğer yandan MHP teşkilatlarının 16 yıllık kaderi değiştirip değiştirmeyeceği de merak ediliyor.