Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Lütfü Türkkan boğulmaları sordu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan son dönemde Kandıra sahillerinde yaşanan boğulma vakalarını Meclis gündemine taşıdı. Türkkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Vakaların arttığı yerlerde tedbir alınacak mı?” diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkan

İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan son dönemde Kocaeli sahillerinde son günlerde artan boğulma vakalarını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a cankurtaran hizmeti verilen bölgelerin neye göre belirlendiğini ve boğulma vakalarının arttığı noktalarda tedbir alınıp alınmayacağını sordu.

TEDBİR ALINSIN

Kocaeli sahillerinde son günlerde boğulma vakaları artmaya başladı. Özellikle cankurtaran hizmetinin verilmediği bölgelerde yaşanan vakalar bu bölgelerin güvenliğini de tartışılır hale getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin cankurtaran hizmeti verdiği Marmara ve Karadeniz sahillerinde, göreve başlanan 15 Haziran’dan bu yana bin 579 kişi kurtarıldı, cankurtaran hizmeti verilmeyen sahillerde ise 14 kişi yaşamını yitirdi. Vatandaşlar ise yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla ya tedbirler alınması ya da ekiplerin bulunmadığı yerlerde denize girmenin yasaklanmasını istiyor.

YASAKLANACAK MI?

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

1-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cankurtaran hizmeti verdiği sahiller neye göre belirlenmektedir, bu konuda nasıl bir yol izlenmektedir?

2-Boğulmaların tamamı cankurtaran hizmeti verilmeyen koy ve plajlarda gerçekleşmiştir. Bu nedenle bu sahillerde de bu hizmetin verilmesi düşünülmekte midir, Belediye’nin bu yönde bir çalışması bulunmakta mıdır?

3-Boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla yeni birtakım düzenlemeler getirilmesi, ya da ekiplerin bulunmadığı yerlerde denize girmenin yasaklanması ve bu doğrultuda birtakım tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır, hangi tarihten itibaren uygulamaya geçirilecektir?