Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem İnce Kocaeli’de kimi il başkanı yapacak?

CHP’de ayrılık çanları Muharrem İnce tarafından çalındı. İnce CHP’den ayrılıp yılbaşına kadar yeni parti kuracağın resmen açıkladı. İnce’nin Kocaeli ekibi ise şimdiden merak ediliyor.

CHP'de ayrılık çanları Muharrem

CHP Yalova eski Milletvekili, önceki dönem Cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce, Sözcü’den Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulundu. Öztürk’ün “Parti’den ayrılacak mısınız” sorusuna İnce, “Evet ayrılacağım. Yeni yüzlerle parti kuracağım. CHP, umut olmaktan çıktı. Yerel seçimlerdeki başarı ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne CHP’nin başarısıdır. Bu başarı Kürtlerin başarısıdır. Ancak bir teşşekür bile edemediler” dedi.

KOCAELİ’DEN ÇOK DESTEK GÖRMÜŞTÜ

Muharrem İnce, yılbaşına kadar partisini kurmuş olacağını ifade etti ve temaslarının başladığını söyledi. İnce’nin bu çıkışı siyaset kulislerini de hareketlendirecek. CHP’nin küskünlerinin İnce ile hareket etmesi bekleniyor. Kocaeli’de Muharrem İnce’nin samimi olduğu isimler bulunuyor. Sık sık Kocaeli örgütleriyle temas halinde olan, önceki genel başkanlık seçiminde Kocaeli’den büyük destek gören İnce’nin Kocaeli’de kimi ekibine dahil edeceği merak ediliyor.

CHP’Yİ BÖLMEYECEK Mİ?

Saygı Öztürk’ün yeni parti kurmanız CHP’ye zarar vermez mi? sorusunu yanıtlayan İnce, “Partiyi bölmek parlemanter sistemde olur. 50+1’de bir bölen olmaz ki. Bölme, parçalanma söylemleri tam cahillerin işi. Ama parlamenter sistem olsa anlarım. İlla bölücü arıyorlarsa, birlikte hareket ettiğimiz için kapının önüne konulan milletvekillerimizi, olağanüstü kurultay için imza veren delegelerin yeniden seçilmemesini engelleyenler bölücüdür” dedi.

AÇIKLAMAYI NE ZAMAN YAPACAK?

Açıklamayı kadroyu kurduktan sonra yapacağım. Partimizde alanında uzman isimler bulunacak ve onların varlığı da herkesi heyecanlandıracak. Muharrem İnce’nin CHP’den kopması durumunda, kuşkusuz onunla birlikte
CHP’den kopacak olanlar da çıkacaktır. Partisini iktidara taşımak için büyük çaba gösteren, zaman zaman sert eleştirilerle karşılaşan Kılıçdaroğlu’nun, bir CHP’linin bile başka yere gitmesine izin vermeyecek açılımlarına da ihtiyaç var. Gün, CHP açısından ayrışma değil, birlik, dayanışmayla iktidar yoludur.