Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem İnce’den Kocaeli 1. sıra açıklaması!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kocaeli’de tepki ve istifalara neden olan birinci sıra adayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnce, “Kocaeli birinci sıra adayımız parti meclisi üyemiz. Boğaziçi mezunu, gencecik, pırıl pırıl bir kardeşimiz” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Memleket Partisi Kocaeli listesinde birinci sırada il başkanlığından istifa edip aday olan Murat Erinç’in gösterilmemesi hem tepkilere hem de istifalara neden oldu. Listede ilk sırada parti meclisi üyesi Umut Hamit Birben yer alırken, Erinç ise ikinci sırada yer aldı.

“PIRIL PIRIL BİR KARDEŞİMİZ”

Babala TV’ye katılan Muharrem İnce’ye bir katılımcı tarafından Kocaeli listesi soruldu. İnce, Kocaeli’de birinci sırada İstanbul’dan aday gösterilmesiyle ilgili, “Biz ilk kez seçime gidiyoruz. Daha önce deneyimimiz yok. Fermuarı her yerde neden uygulayamadık? Yeterli başvuru olmadı ondan uygulayamadık. Kocaeli birinci sıra adayımız parti meclisi üyemiz. Boğaziçi mezunu, gencecik, pırıl pırıl bir kardeşimiz. Kontenjan hakkımızı kullandık. Siyasi Partiler Kanunu yüzde 5 bu hakkı veriyor. Yeni kurulmuş bir partiye ‘Kocaeli’ye neden kontenjan kullandın’ diye soracağına 50 yıllık, 100 yıllık partiler yüzde yüzü kontenjan. Bir tane önseçim yok. Liste başı kadınlara bak, yok. 30 haktan birkaç tanesini kullandık. Takdir vicdanınızındır” ifadelerini kullandı.