Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem Tutuş, Hürriyet’i partililerine şikayet etti: “Borcu 420 milyon yaptı borç ödemekten beli büküldü”

İzmit Belediyesi AK Parti meclis Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, AK Parti İzmit ilçe danışmada yaptığı konuşmada İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i partililere şikayet etti. Tutuş, “Bugün, geldiği günün iki katına çıkarak borcu 420 milyon yapmayı başardı ama borç ödemekten de beli büküldü. Nasıl beli bükülüyor bunu anlayamıyoruz” dedi.

İzmit Belediyesi AK Parti

Özgun imzaAK Parti ilçe danışma toplantıları bugün İzmit ile devam etti. Düzenlenen danışma toplantısına AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve il yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti MKYK Yedek Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu ve Serpil Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve ilçe yönetimi, ilçe başkanları, AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti önceki dönem İl Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı. AK Partililer düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

“PROPAGANDA YAPIYORLAR”

İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş danışmada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Şunu üzülerek ifade etmemeliyim ki 4 yıla yakın zamandır her türlü yalan ve iftira ile bu muhalefet görevini yerine getiremediklerimizi belirmek istiyorum. İbretlik birkaç örnek vermek istiyorum. 4 yıla yakın zamandır birçok sabah uyandığımızda gazetelerde ‘Sizin borcunuzu ödemekten belimiz büküldü’ manşetini görüyoruz. 2019’da İzmit Belediyesi’nin borcu 210 milyon TL idi. Bugün, geldiği günün iki katına çıkarak borcu 420 milyon yapmayı başardı ama borç ödemekten de beli büküldü. Nasıl beli bükülüyor bunu anlayamıyoruz. Türkiye’nin her yerinde hükümet kendisinden olmayanı ötekileştiriyor diye propaganda yapıyor. İzmit Belediyesi’ne İller Bankası’ndan 2018’de 87 milyon, 2019’da 95 milyon, 2020’de 110 milyon, 2021’de 150 milyon, 2022’de 440 milyon ve 2023 yılında ‘bizi çalıştırmıyor dedikleri tahmini para tam 750 milyon TL.

“ARAÇLAR TEKRAR HİZMETE GİRDİ”

Bizi araçsız bırakmıyorlar dedi. Bizi değil milleti cezalandırıyorsunuz dedik o araçların sözleşmesi bitti dediler. O araçlar, şu an İzmit Belediyesi’nde tekrar hizmete girdi. Aynı görevlerine devam ediyorlar. Vatandaş ihbar hattına yazıyor. İzmit, ‘sorumluluk Büyükşehir’de’ diyor. Büyükşehir belgelerle ‘Sorumluluk İzmit’te’ diyor. Vatandaş bunları atıyor sonra belediye de ‘evet sorumluluk bize ait, sizin için ne yapabiliriz’ diyor. Bu bir tane örnek. Herhangi bir yapacak iş bulamadıklarında öne sürdükleri hikayelerden bir tanesi ‘teleferik yapmak istiyoruz; izin vermiyorlar.”