Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem Tutuş: Kredi yetkisi istiyorlar belge istiyoruz vermiyorlar

İzmit Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, araç kredilerinin görüşüleceği yarınki meclis toplantısı için, “Yarın meclis var hala elimize istediğimiz belgeler gelmedi” dedi.

İzmit Belediye Meclisi AK

İzmit Belediyesi’nin almak istediği araçlar için kredi talebi, AK Partili meclis üyelerince reddedilmişti. Satın almaya onay veren ancak kredi çekilmene hayır oyu veren AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı ziyarette tutumlarının gerekçelerini anlattı. AK Parti İzmit İlçe Yöneticisi Hızır Fatih Sarıoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Tutuş, hala aynı noktada olduklarını söyledi.

“BİZE DAHA TUTARLI HESAPLAR GETİRİN”

Tutuş, özetle şunları anlattı: “İlk komisyon toplantısında üç sayfa evrak geldi. İlk sayfada ‘170 milyona kiralarız’ diyor. ‘Satın alırsak 180 milyon TL oluyor’ diyorlar. Ben sonra hesap yaptım Kocaeli Büyükşehir ‘170 milyon TL’ye kiralanır’ dedikleri araçları 48 milyona kiralıyor. Bize daha tutarlı hesaplar getirin. Yarın yine meclis var bana yine evrak getiren olmadı.

3 AY OLDU YENİ BİR HESAP GETİREMEDİLER

‘Bu 170 milyonu nereden buldunuz?’ diye sordum. ‘Bana araçların kiralık listesini kaça kiraladığınızı ve ruhsatları gösterin’ dedim. Hangi firmadan kiraladıklarını ve toplam kaç para verdiklerini gösterdiler. Hepsi İstanbul firması. Açık ihalesi yok. Davet usulüyle yaptılar. 3 ay oldu yeni bir hesap getirmediler. İlk komisyon toplantısı 3 ay önce yapılmış hala evrak yok.

BELGE İSTİYORUM GETİRMİYORLAR

Bunların araç kiraladıkları firmalar belli. Bize Fatma Hanım ruhsatları neden istediğimizi soruyor. Davet usulü birini çağırmışlar. Sağdan soldan bir sürü araba toplamışlar. Bunlar ortaya çıkacak çünkü. İlk gün neredeysek şu an hala aynı yerdeyiz. Bize hala bir evrak ulaşmış değil. Bize aynı şartlarda oylama yapmamızı bekliyorlar. Biz satın alma yetkisini verdik. Kredi yetkisi istiyorlar. Ben belge istiyorum getirmiyorlar.  Bu işi hesaplamadan şov yapmak için kullanacaksanız.”

BELEDİYE “VEREMEZSİNİZ” DİYOR BAŞKAN İSTİYOR

Tutuş, Balkan derneklerinin gezisi için gri pasaporta neden onay vermediklerine de değinerek, “Balkan derneklerini Balkanlara götürmek için liste getirdiler. Gri pasaport için meclisten yetki istiyorlar. Bakanlık, meclislerin gri pasaport vermesini yasaklamış. Biz yazı yazdık. Belediye bize veremezsiniz diyor başkan bizden gri pasaport yetkisi istiyor. Onay veremedik” diyerek anlattı.

NİKOMEDİA KAZILARI

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’yla gerekli protokole süreli yetki verilmesine karşı olduklarını söyleyen Tutuş, “İzin verdik, belediye başkanı süren kadar olsun dedik. Onu kabul etmediler. Biz ‘belediyenin kasasından para almayın’ dedik. ‘Ortak protokol yap. Belediye senin harcamalarına destek olsun’ dedik. Bu konu bundan ibaret.” İfadelerini kullandı.

mUHARREM TUTUS